8 Αυγ 2022

Η Κύθνος είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που έχει 100% πληρότητα.


Γιώργος Φιλιππαίος

Η Κύθνος είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που έχει 100% πληρότητα. Πρόκειται προφανώς για μια ιστορική περίοδο που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το νησί. 

Προσωπικά θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στα παιδιά του Δήμου που εδώ και 10 μέρες κυριολεκτικά δεν κοιμούνται κουβαλώντας με τα βυτία νυχθημερόν νερό ώστε να καλυφθούν με τον επαρκέστερο τρόπο οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών. Μέσα σε 2 χρόνια οι επισκέπτες του νησιού αυξήθηκαν κατά 160% περίπου. 

Για να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι αυτοί υπάρχουν κάποιοι συμπατριώτες μας που πέρα από την βάρδια τους, πέρα απ το ωράριο τους, τρέχουν μέσα στην ζέστη, τρέχουν τα μεσάνυχτα, τρέχουν τα ξημερώματα, αφήνουν τις οικογένειες τους, αφήνουν τα παιδιά τους, αφήνουν τις διακοπές τους για να μην έχει κανένας παράπονο σε μια συγκυρία που η απότομη, η εκρηκτική και η αδιανόητη αύξηση του πλήθους των επισκεπτών θα δικαιολογούσε πολλά απ τα προβλήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν.


 Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά που κουβαλάνε όλη μέρα νερό, είναι και τα παιδιά της ΔΕΔΔΗΕ, είναι ο ένας και μοναδικός υπάλληλος του ΟΤΕ, είναι οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου, είναι οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι αυτοί δίνουν κάθε μέρα υπεράνθρωπο αγώνα να διατηρήσουν σε λειτουργία δίκτυα που φτιάχτηκαν στο παρελθόν για να υποστηρίξουν πολύ λιγότερο πληθυσμό. 

Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν άνιση μάχη και η αναγνώριση των άθλων τους ίσως είναι μια μικρή ηθική ανταμοιβή που σε καμία όμως περίπτωση δεν φτάνει για να περιγράψει τον αγώνα και την αγωνία τους. 
Αυτήν την στιγμή εγώ αραχτός γράφω από το κινητό μου, σε λίγο θα κάνω το μπανάκι μου, αργότερα θα βγω την βόλτα μου. Το ότι μπορώ και τα απολαμβάνω απερίσπαστος όλα αυτά το οφείλω σε αυτούς τους αφανείς ήρωες που ποτέ δεν γκρίνιαξαν ούτε ένα λεπτό για τις σκληρές συνθήκες που κλήθηκαν να διαχειριστούν. Το ευχαριστώ είναι λίγο 

Πηγή : 

Γιώργος Φιλιππαίος


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...