2 Αυγ 2022

Πέθανε ο Σίμος Συμεωνίδης. Έταξε τη ζωή του στην έρευνα της ιστορίας της Σίφνου.


Ένας σπουδαίος άνθρωπος μίσεψε σήμερα για το στερνό ταξίδι. Ένας άνθρωπος που έταξε τη ζωή του στην έρευνα της ιστορίας της Σίφνου. Ένας άνθρωπος που αφήνει μία τεράστια παρακαταθήκη για τους νέους ερευνητές της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της λαογραφίας, της λογοτεχνίας του νησιού μας. 

Ίσως η μόνη απορία που μπορεί κάποιος να έχει είναι πώς μπόρεσε ένας άνθρωπος να κάνει τόσα πολλά σε μία και μόνο ζωή… Πώς είναιδυνατόν ένας άνθρωπος να αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο πλούσιο παρελθόν του νησιού…Η μεγάλη αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων που έταξαν τη ζωή τους σε ένα σκοπό είναι να αξιοποιηθεί και να συνεχιστεί το έργο τους.

 Η συνέχεια του έργου βαρύνει τους νέους ερευνητές που καλούνται να αξιοποιήσουν μία πολύ πλούσια κληρονομιά.

 Καλό ταξίδι στον Σίμο Συμεωνίδη Καλό Παράδεισο σε αυτόν τον σπουδαίο Άνθρωπο Ο Σίμος Συμεωνίδης ψηφιοποίησε το τεράστιο αρχείου δίνοντας την δυνατότητα αξιοποίησής του από τους ερευνητές σε καθε γωνιά του πλανήτη. 


Η ιστοσελίδα που δημιούργησε είναι η:

Σε αυτήν διαβάζουμε: «Η ιστοσελίδα αυτή περιέχει το έργο του Σίμου Μ. Συμεωνίδη, ιστοριοδίφη και ερευνητή της ιστορίας της Σίφνου και άλλων νησιών των Κυκλάδων. Το έργο του εκτείνεται χρονικά από το 1954 έως το 2018 και αποτελείται από εκατοντάδες δημοσιεύματα σε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, το σύνολο των οποίων έχει ψηφιοποιηθεί και αναρτηθεί σε αυτή την ιστοσελίδα». Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και το παρακάτω σύντομο βιογραφικό του:

 «O Σίμος Μιλτ. Συμεωνίδης γεννήθηκε το 1934 στην Καλλιθέα Αθηνών και κατάγεται από τη Σίφνο, από την πλευρά της μητέρας του. Διπλωματούχος της Παντείου Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, σταδιοδρόμησε στη Δημόσια Διοίκηση (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), καταλαμβάνοντας όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες μέχρι και του Διευθυντού Α’. Από τα φοιτητικά του χρόνια επιδόθηκε στην έρευνα της ιστορίας της Σίφνου συγκεντρώνοντας τη βιβλιογραφία και ανέκδοτο, κυρίως, υλικό γι’ αυτήν και άλλα νησιά των Κυκλάδων από ελληνικά και ιταλικά αρχεία. 

Παράλληλα άρχισε να δημοσιεύει ιστορικά μελετήματα και άρθρα σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες πού ήδη ανέρχονται σε 225. 

 Πηγή : https://kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...