26 Οκτ 2017

Στην Attica Group το 98,8% της Ηellenic Seaways

Σε συμφωνία για την εξαγορά του 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways που κατέχουν οι Mινωικές Γραμμές (θυγατρική του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι) φέρεται να κατέληξε η Attica Group. Η συμφωνία προβλέπει την αγορά των μετόχων ένατι 78 εκατ. ευρώ αλλά και την αγορά του πλοίου Super Fast XII της Attica Group στη Minoan για 74, 5 εκατ. ευρώ και την πώληση του High Speed 7 της Attica Group στη Minoan έναντι 25 εκατ. ευρώ. 

 H Attica Group που λειτουργεί στις γραμμές Blue Star και Super Fast Ferries έχει ήδη συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του 50,3% που αυτή και μπλοκ μικρομετόχων κατείχαν στη Hellenic Seaways. Με τον τρόπο αυτό, και εφόσον η συμφωνία προχωρήσει και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές η Attica Group θα ελέγχει σχεδόν το 99% της Hellenic Seaways και θα καταστεί κυρίαρχη ακτοπλοϊκή στην αγορά του Κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. 

 Για το ενεργητικό αυτό ενδέχεται να ενδιαφερθούν οι μινωνικές γραμμές αν και παραμένει ακόμη άγνωστο αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ζητήσει την εκχώρηση κάποιων πλοίων ή και γραμμών που θα λειτουργεί το ενιαίο σχήμα της Attica – HSW. Σχετική ανακοίνωση με την συμφωνία αναμένεται να εκδώσει οσονούπω η Attica Group στα πλαίσιο των υποχρεώσεών της στο Χρηματιστήριο. 

Πηγή : http://www.kathimerini.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...