29 Οκτ 2017

Χαμός στη Σαντορίνη: Μέλη της Χρυσής Αυγής σταμάτησαν την παρέλαση επειδή η σημαιοφόρος ήταν από την Αλβανία video

Επεισόδια αμαύρωσαν την παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, στο Εμπορείο της Σαντορίνης, όταν μια ομάδα 30 ατόμων ,μελών της Χρυσής Αυγής, προσπάθησαν να εμποδίσουν(και τα κατάφεραν) μια μαθήτρια σημαιοφόρο, λόγω της Αλβανικής της καταγωγής. Mάλιστα η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση την οποία ανάρτησε με βίντεο στην επίσημη σελίδα της. Διαβάστε την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: 

«Η νεολαία της Χρυσής Αυγής στην Σαντορίνη μαζί με κατοίκους του νησιού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επιλογή Σημαιοφόρων με κλήρωση, καθώς έλαχε την Ελληνική Σημαία να την κρατά μαθήτρια από την Αλβανία. 

Οι πολίτες διέκοψαν την παρέλαση, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την προσβολή του Εθνικού Συμβόλου, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν τέτοια ανθελληνικά φαινόμενα στο νησί.» Όπως είπαν χαρακτηριστικά «Έλληνες έδωσαν το αίμα τους για αυτήν την Σημαία και Έλληνες πρέπει να την κρατάνε ψηλά!» Αντίθετη άποψη είχε το Υπουργείο Παιδείας το οποίο καταδίκασε το γεγονός ενώ τις χαρακτήρισε ως Θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας 

«Η σημερινή παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωϊκή αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα» τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του.

 Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί, ενώ διαμηνύει ότι τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ημετέρα παιδεία».

 «Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση» προσθέτει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του και συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που, όπως σημειώνει, κράτησαν. Καταλήγοντας σημειωνει πως οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διαμηνύοντας μάλιστα πως «δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο» 
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...