21 Οκτ 2017

Σχοινούσα… Ηρθε η ώρα για το νέο λιμάνι

Η Σχοινούσα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά στο Αιγαίο και γιατί όχι και στις Κυκλάδες. Μάλιστα το φυσικό λιμάνι που διαθέτει έχει ασφάλεια και θεωρείται ως το ιδανικό «καταφύγιο» για τους κατόχους κυρίως τουριστικών σκαφών.

 Και το καλοκαίρι χαίρεται το μάτι των επισκεπτών να βλέπουν ένα λιμάνι γεμάτο από κότερα… Όμως, το εμπορικό μέρος δεν είναι και ότι καλύτερο. Με μία προβλήτα που δεν αντέχει πλέον τα μεγάλα πλοία η ανάγκη για εκσυγχρονισμό ή και δημιουργία νέου να αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Για χρόνια το παράπονο των κατοίκων της Σχοινούσας ήταν η αδυναμία να ξεφύγουν από τη γραφειοκρατία και να προχωρήσει στο νέο λιμάνι… 

 Προφανώς τώρα ήρθε η ώρα. Με την αρωγή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως διαβάζουμε στην προσωπική ιστοσελίδα του Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου «Το λιμάνι της Σχοινούσας και των Καμαρών της Σίφνου, προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ και 3,7 εκ. ευρώ αντίστοιχα, υποβάλλουμε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για λογαριασμό των Δήμων Νάξου και Σίφνου.

 Οι αρμοδιότητες και οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι στασιμότητας, αλλά έναυσμα αγώνα. Συνεργαζόμαστε, αναλαμβάνουμε βάρος, στηρίζουμε, προχωράμε». Οι σχετικές υπογραφές μπήκαν χθες και πλέον ανοίγει ο δρόμος για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Σίφνο και το λιμάνι στις Καμάρες που αναμένεται να βελτιωθεί προς το καλύτερο με βάση το γεγονός ότι θα επενδυθούν περίπου 3.7 εκατομμύρια ευρώ…. Και περιμένουμε τα επόμενα καλά νέα για τα νησιά μας… 

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...