19 Ιουν 2020

Σέριφος ..Αίτημα λήψης αποφάσεων αναφορικά με τα ζητήματα προστασίας αδέσποτων ζώων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. "19/6/2020

Αίτημα λήψης αποφάσεων αναφορικά με τα ζητήματα προστασίας αδέσποτων ζώων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. "19/6/2020 

 Με μεγάλη δυσαρέσκεια γίναμε αποδέκτες καταγγελιών και ενημερώσεων αναφορικά με τις παραλείψεις και τις ευθύνες του Δήμου μας αναφορικά με θέματα προστασίας και σεβασμού απέναντι στα αδέσποτα ζώα και συμπεριφορών που προσβάλλουν εάν ισχύουν όλους μας.

 Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν εκ του νόμου αλλά και από το γεγονός ότι η φροντίδα και ο σεβασμός απέναντι στα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού ,ζητάμε την άμεση κινητοποίηση σας για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και το σχεδιασμό δράσεων προς επίλυση των προβλημάτων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και οργανώσεις ζητώντας την άμεση λήψη αποφάσεων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Ενδεικτικά ως πρώτα μέτρα και άμεσα υλοποιήσιμα ,προτείνουμε : 

 -τοποθέτηση σε επιλεγμένα και ασφαλή σημεία ποτιστρών ,ταίστρών και “no kaka box” η διαχείριση και ανεφοδιασμός των οποίων θα γίνεται σε συνεργασία δημοτικών υπηρεσιών και φιλοζωικών συλλογών και με κάλυψη εξόδων προμήθειας από μέρους του Δήμου 

 -Συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και συλλόγους για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στείρωσης αδέσποτων ζώων και για θέματα που συνδέονται με την προώθηση της φιλοζωικής δραστηριότητας του νησιού.

 -καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών ώστε να συμπεριφέρονται με αγάπη προς τα ζώα αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κανόνες υγιεινής. 

 -Σχεδιασμός δράσεων, επισκέψεις κ ημερίδες με κτηνιάτρους για την διασφάλιση τόσο της δημόσιας υγείας αλλά κ την υγεία των αδέσποτων ζώων.

 -ανεύρεση χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων που να έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις φιλοξενίας με απόλυτο σεβασμό τόσο απέναντι στις ανάγκες των κατοίκων όσο και των ζώων 

 - δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής για τη διαχείριση φιλοζωικών ζητημάτων για το συνδυασμό Δημιουργική Πρωτοβουλία 

 Μιλτιάδης Πελοποννήσιος , επικεφαλής Δημιουργικής Πρωτοβουλίας, Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...