30 Ιουν 2020

Σέριφος ...Το νησί αποχαιρέτησε τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιάκωβο Μητροφάνη

Εκοιμήθη στις 27 Ιουνίου 2020 ο αγαπητός Πρωτοπρεσβύτερος της νήσου Σερίφου Ιάκωβος Μητροφάνης! Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε  στις  29 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00, στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στην Πάνω Χώρα. Οπου  παρέστει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄. Η Δημοτική αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας, σε ένδειξη πένθους, την Δευτέρα 29 Ιουνίου,  παρέμειναν  κλειστές και όλες οι σημαίες  κυμάτιζαν μεσίστιες. 
Καλό ταξίδι Πατέρα Ιάκωβε!

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου, τελέσθηκε το μεσημέρι η Εξόδιος Ακολουθία του κοιμηθέντος Πρωτοπρεσβυτέρου Ιακώβου Μητροφάνη, ο οποίος επί πεντηκονταετία διηκόνησε το ιερό Θυσιαστήριο

 και επί εικοσιπενταετία την Ιερά Μητρόπολη, ως Αρχιερατικός Επίτροπος Σερίφου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄και με την πάνδημη παρουσία των Σεριφίων πιστών. 

Στην Εξόδιο Ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο, την προσφορά και τη διακονία του μεταστάντος Πρωτοπρεσβυτέρου 

στις μικρές Ενορίες της Σερίφου και την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στο σεβασμό του προς τους Επισκόπους του, τον Μακαριστό Προκάτοχό του Δωρόθεο Α' και τον ίδιο, καθώς και στην εκλεκτή οικογένεια που δημιούργησε. 

Συνεχάρη δε τους Σεριφίους για την αγάπη που έδειξαν προς τον πνευματικό τους πατέρα και ποιμένα, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, τους διεποίμανε με αγάπη, ήθος, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...