18 Σεπ 2020

Παρατείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος ΦΠΑ στις μεταφορές και τα εισιτήρια τρένων, πλοίων, αεροπλάνων, ΚΤΕΛ και αστικών συγκοινωνιών


Μια σημαντική εξαγγελία για τις επιβατικές μεταφορές περιελάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum.

 Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την επέκταση, για 6 μήνες, του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές. 

Η υφιστάμενη μείωση του ΦΠΑ, από το 24% στο 13%, ισχύει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020. Η μείωση του ΦΠΑ καλύπτει εισιτήρια με τρένο, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια των επιβατικών πλοίων και τις μεταφορές με συνδυασμό οδικών, εναέριων και θαλάσσιων μέσων. 

 Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, «η μείωση του ΦΠΑ κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι, την χειμερινή περίοδο, διάφορα μεταφορικά μέσα, όπως αεροπλάνα και πλοία γνωρίζουν μικρότερη κίνηση σε σχέση με τη θερινή περίοδο». 

Επίσης, συμπληρώνουν ότι «η μείωση του ΦΠΑ διατηρεί σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα τις τιμές των εισιτηρίων, οπότε ίσως μετριαστεί η μείωση της κίνησης, η οποία αναμένεται διευρυμένη λόγω της πανδημίας».

 Πηγή :  https://www.metaforespress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...