10 Σεπ 2020

Στα όρια της οικονομικής ανέχειας οι παραδοσιακοί μουσικοί των νησιών


Παρέμβαση, μέσω αναφοράς, έκανε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι παραδοσιακοί μουσικοί της Ρόδου και των υπόλοιπων νησιών του Νοτίου Αιγαίου, καθώς σχεδόν όλες οι πολιτισ
τικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, είτε ακυρώθηκαν, είτε δεν προγραμματίστηκαν καν με αποτέλεσμα συνολικά ο χώρος του πολιτισμού να αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κρίση. 
 Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στηρίζοντας το αίτημα της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Πολιτισμού να λάβουν άμεσα μέτρα στήριξης για τους δεκάδες μουσικούς, που ουσιαστικά βρίσκονται σε καθεστώς παύσης εργασίας αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. 

 Οι μουσικοί, και ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στα νησιά, πιστοί στην παράδοση, είναι αυτοί που κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό μας και προσφέρουν εμπειρίες χαράς μέσα από μεγάλες γιορτές αναβίωσης εθίμων, πανηγύρια, μουσικούς θεσμούς και άλλες εκδηλώσεις. 


Όπως σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, η Πολιτεία, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου υποστήριξης των ανθρώπων των τεχνών, έχει ιδιαίτερη υποχρέωση να ενισχύει τους καλλιτέχνες και δημιουργούς που υπηρετούν μουσικά την πολιτιστική ταυτότητα των νησιών μας.
 
Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ

Παρέμβαση Κ. Μονογυιού για την ενίσχυση καλλιτεχνών παραδοσιακής μουσικής


 Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την οικονομική ενίσχυση παραδοσιακών μουσικών και καλλιτεχνών μετά την κατάργηση των εκδηλώσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του covid19.

 Όπως είναι γνωστό , κρίθηκε αναγκαίο από την πολιτεία η απαγόρευση των πανηγύρεων και άλλων εκδηλώσεων και θρησκευτικών επετείων ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κoρονοιού. 
Αυτές οι εκδηλώσεις όμως προσέφεραν και ένα- πολλές φορές το μοναδικό-εισόδημα σε μια ομάδα συμπολιτών μας που είναι οι παραδοσιακοί μουσικοί και καλλιτέχνες που απασχολούνται σε αυτές. 

Αυτοί είναι οικογενειάρχες και νέοι άνθρωποι οι οποίοι σαν αποτέλεσμα της απόφασης ακύρωσης των εκδηλώσεων αυτών έχουν υποστεί ένα δυσανάλογο οικονομικό πλήγμα (ιδιαίτερα την εποχή του καλοκαιριού που στα νησιά και όχι μόνο η περίοδος αυτή ισοδυναμεί με τον ετήσιο κύκλο εργασιών τους).

 Συγκεκριμένα ρωτάω τον Υπουργό αν προτίθεται να λάβει μέτρα για την αποζημίωση των εργαζομένων σε αυτόν τον κλάδο. 

Πηγή :  https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...