10 Σεπ 2020

Τήνος: Μία ακόμη νίκη των κατοίκων, στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις μπετονιέρες


Ούτε η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί στους βασικούς δρόμους της Τήνου δεν ήταν δυνατή να σταματήσει την αντίδραση των κατοίκων του νησιού απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί... 

Ξύπνησαν από τις πέντε... Για να είναι στη θέση τους... Και όπως βλέπετε μέσα από τις φωτογραφίες που μας προσφέρει η σελίδα στα social media 

"Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών", όλοι ήταν εκεί... Μία ημέρα νωρίτερα, είχαν δώσει μάχη και σε δικαστικό επίπεδο για να αρθεί η παράλογη απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε ανακοινωθεί και σήμερα από νωρίς όλοι στο πόδι... 

 Και όπως διαβάζουμε: 

 "Αλλη μια νίκη του νησιού μας, αλλη μια ανάσα που κερδίσαμε, σε έναν αγώνα αντοχής! Οπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει ούτε σήμερα η σκυροδέτηση της τελευταίας βάσης. Μέτα απο 4,5 ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας, και με τις δυνάμεις της αστυνομίας παραταγμένες σε μικρή απόσταση με πλήρη εξοπλισμό, ο κόσμος διαλύθηκε όταν έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιχειρηθεί εκ νέου μεταφορά υλικού. 

 Μαζικά και με ειρηνικές διαθέσεις, οι επανηλημμένες προσπάθειες του επενδυτή να δημιουργήσει ένταση, δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Είμαστε εδω και θα συνεχίσουμε να είμαστε! Καμία μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, δεν χαθηκε!" Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και το βασικό μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από την προσπάθεια των κατοίκων της Τήνου: 

Ολοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε... Ενωμένοι" Ας δούμε τι άλλο αναφέρεται στην σελίδα σχετικά με την πρωινή ... μάχη ώστε να μην πέσει το σκυρόδεμα στην 3η βάση ανεμογεννητριών στη θέση "Πράσα" της Τήνου

UPDATE 11.15: Όπως φαίνεται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων πέτυχαν άλλη μια νίκη, στον μαραθώνιο αγώνα τους. Για άλλη μια φορά με την μαζικότητα και την μαχητικότητά τους, κατάφεραν να εμποδίσουν τα μηχανήματα να ρίξουν τους τόνους τσιμέντου που απαιτούνται για τις βάσεις των ανεμογεννητριών. Απέναντί τους πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και οι παράγοντες της κατασκευάστριας εταιρείας που προκαλούσαν τους κατοίκους. --------------------------- 

@ Η Τήνος ξύπνησε νωρίς σήμερα! Από τα ξημερώματα οι κάτοικοι του όμορφου νησιού βρίσκονται στο πόδι. Μπλοκάρουν την έξοδο των μηχανημάτων που είναι να ρίξουν το μπετόν για τις ανεμογεννήτριες. 

 @ Αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν πριν τις 06:00 γιατί η Ελληνική Αστυνομία φρόντισε να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας* σε έναν από τους μεγαλύτερους επαρχιακούς δρόμους του νησιού από τις 06:00 ως τις 19:00 προκειμένου να κινηθούν τα οχήματα των εταιρειών.

 @ Δεν τους πτόησε η άφιξη επιπλέον 20-25 αστυνομικών από τη Σύρο αλλά πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Σύρου! 

 @ Δεν τρομοκρατήθηκαν παρότι η επενδύτρια εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ προχώρησε σε εκφοβιστική αγωγή εναντίον 100 κατοίκων του νησιού. 
Οι αγώνες συνεχίζονται κόντρα στον εκφοβισμό και τις στημένες διώξεις! 

 @ Οι κάτοικοι δίνουν μήνυμα ότι θα βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνιά του νησιού, για να σταματήσουν την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που γίνεται μόνο για χάρη των κερδών μιας χούφτας ιδιωτών.

 @ Ραντεβού στον Τριαντάρο, στα Δεράφια, στην Καρδιανή, στον Πύργο, στα Υστέρνια! Ενισχύστε τον αγώνα τους! Κάτω τα χέρια από το κίνημα ενάντια στα αιολικά! 


Έξω οι ιδιώτες από τον χώρο της ενέργειας! Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον! 

 Υλικό από τη σελίδα: Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...