29 Σεπ 2020

Κυκλάδες - Κύθνος: Συναγερμός με κρούσματα, η ανακοίνωση του Δήμου


Εδώ και μία εβδομάδα η ΠΕ Κύθνου - Κέας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.. 

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε δύο αναφορές για κρούσμα κορωνοϊού ενώ από χθες υπάρχουν πληροφορίες για νέα κρούσματα που έχουν να κάνουν με συρροή σε τελετή γάμου...

 Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr έχουμε σε καραντίνα μεγάλο αριθμό κατοίκων του οικισμού Δρυοπίδα ενώ έχουμε αναφορά και για μεταφορά ασθενών με ελικόπτερο σε Νοσοκομεία της Αθήνας.. 

 Τι λέει όμως ο Δήμος Κύθνου; Δεν κάνει αναφορά για την ύπαρξη κρουσμάτων στο νησί, όμως δίνει οδηγίες στους πολίτες για την καλύτερη δυνατή προστασία από την πανδημία. 

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση με τίτλο " Σύσταση για αυστηρή τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας": 

 Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει και για σήμερα Δευτέρα 28-09-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

 Συγκεκριμένα, συστήνεται η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας: 

 1.Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

 2.Όσοι γνωρίζουν πως έχουν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μπουν σε κατ’ οίκον καραντίνα. 

 3. Ο Δήμος Κύθνου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΔΥ και Πολιτική Προστασία και σύμφωνα με ενημέρωση τους, η Κύθνος βρίσκεται σε στάδιο προτεραιότητας, ενώ συνεχώς λαμβάνονται νέα μέτρα προστασίας προς αποφυγήν της διασποράς του ιού. 

 Παρακαλούμε για την κατανόηση σας και πιστή τήρηση των μέτρων προς όφελος της υγείας όλων μας (επισυνάπτουμε την σύσταση-επιστολή των ιατρών της Κύθνου). 

Πηγή :  https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...