16 Μαΐ 2023

Επίσκεψη στο ΠΠΙΣερίφου της βουλευτίνας των Οικολόγων πρασίνων -Πράσινη ενότητα κας Ειρήνης Σοφού video


Η υγεία στην χώρα μας δυστυχώς δεν είναι ένα δημοσιο αγαθο που όλοι το δικαιουνται ως αυτονοητη εννοια και γίνεται ακομη πιο εμφανες στην Νησιωτικη Ελλάδα που οι προκλησεις του να προσφερεις δημόσια υγεία είναι ανυπερβλητες..

.Καπως έτσι αρχισε ή κουβεντα μας με τον γιατρο του Κέντρου Υγείας Σερίφου κ. Θαναση Κονταρη.

Μιλησαμε για τις αντιξοες εργασιακες συνθήκες που ένας γιατρός στην Νησιωτικη Ελλάδα και ιδιαίτερα σε μικρά νησια της χωρας αντιμετωπιζει, εντεταλμενος να εργάζεται πολλές ώρες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινους μηνες που το νησί είναι καταμεστο από κοσμο .

Η παραιτηση του ηρθε μετά απο μια δικαιολογημενη εκρηξη οργης αφού τον υποχρεωναν να δουλευει περισσότερες ώρες απο αυτές που μπορούσε ώς αποτελεσμα να προσφέρει μέσα στα όρια της υπερκοπωσης τις υπηρεσιες του που θα μπορούσε να είχε οποιαδηποτε επίπτωση ακόμη και στο πιο ανωδυνο περιστατικο.

Προβληματιστηκαμε για το ότι ακόμη στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμμια προοδο και σημαντικές αλλαγές στο σύστημα Υγειας χωρίς οικονομικά κινητρα στους γιατρους για να μπορούν να επανδρωνουν τα Κεντρα Υγειας των νησιων μας. Ο κ. Θανάσης Κονταρης και όλοι οι γιατροι που δουλευουν σε Κεντρα Υγείας στα νησια είναι αξιοι επαινων γιατί είναι ίσως οι μοναδικοι που είναι πιστοι στον ορκο τους ,τον όρκο του Ιπποκρατη.


Επίσης είχε ολιγόλεπτη συναντήση  με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κο Βαγγέλη Ρεβίνθη
 video


και τον κο Στράτο Μαστοράκη επιχειρηματία και αναχώρησε την επομένη με προορισμό την Σίφνο 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...