6 Μαρ 2024

Σε αργία ο δήμαρχος Νάουσας για παράβαση καθηκόντων


Σε διοικητική αργία τέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ) Γιάννη Σάββα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Κουτσογιάννης καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος με ποινή 4 μηνών και τριετή αναστολή. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νάουσας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση της άδειας λειτουργίας του δημοτικού αναψυκτηρίου Κιόσκι κατά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία, την περίοδο 2014-2019.

Όπως είχε ανακοινωθεί, στην περίπτωση που η εν λόγω πράξη προκαλούσε οικονομική ζημία για τον δήμο Νάουσας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης θα έθετε τον κ. Κουτσογιάννη σε διοικητική αργία, κάτι που έγινε χθες.

«Προβαίνοντας σε πρόδηλη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας εφηύρανε οικονομική ζημία από την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος Κιόσκι και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης έκρινε απολύτως εσφαλμένα, καθ’ υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητας του, πως ο δήμαρχος του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας πρέπει να τεθεί σε αργία» δήλωσε γραπτώς ο κ. Κουτσογιάννης. «Πρόκειται για μια πρωτοφανή πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία αντίκειται στην ξεκάθαρη λαϊκή εντολή»,

Σημειώνει πως θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας […] Οι δε υπεύθυνοι γι’ αυτήν την απόφαση-παρωδία, την οποία διέδωσαν πριν καν φτάσει στα χέρια μου, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η πλειοψηφούσα παράταξη θα προτείνει έναν αντιδήμαρχο για να εκτελεί χρέη δημάρχου.

Κεντρική εικόνα: foninaousis.gr

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...