22 Μαρ 2024

Πωλείται το Τραγονήσι απέναντι από τη Μύκονο-Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000


Πωλητήριο έχει μπει εδώ και λίγους μήνες ένα μικρό νησί που βρίσκεται απέναντι από τη Μύκονο. Ο λόγος για το Τραγονήσι, το οποίο έχει έκταση 2.500 στρεμμάτων και βρίσκεται ανατολικά της Μυκόνου, σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Όπως αναφέρει η αγγελία που ανάρτησε στο Spitogatos το μεσιτικό γραφείο ZL Development Mykonos Golden Luxury, το Τραγονήσι πωλείται με αντίτιμο 50 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ/τ.μ.Σύμφωνα με την αγγελία, το νησάκι είναι ιδανικό για επενδύσεις με ξενοδοχειακές μονάδες ή για ιδιοκατοίκηση με βίλες.

Προστατευόμενη περιοχή Natura 2000

To Τραγονήσι ή Δραγονήσι είναι μικρή ακατοίκητη νησίδα των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανατολικά της Μυκόνου και απέχει 3 μίλια από τον όρμο του Καλαφάτη. Διοικητικά ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Άνω Μεράς, η οποία υπάγεται στον Δήμο Μυκόνου.

Το Τραγονήσι είναι προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, καθώς εκεί έχει φωλιές η μεσογειακή φώκια. Είναι επίσης πολύ γνωστό για τις σπηλιές του. 

Στη νησίδα υπάρχει ο ναός της Παναγιάς, όπου γιορτάζει και τους Αγίους Βαρνάβα και Βαρθολομαίο. Στις 11 Ιουνίου, στον χώρο γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι.
Πηγή : https://cycladesopen.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...