8 Μαρ 2024

Τσικνοπέμπτη στο εμπορικό κέντρο της Σερίφου .


Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή, αν όχι η πιο γευστική ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου. Πώς γιορτάστηκε φέτος ,  στη Σέριφο;
Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.


Μπορεί στη Σέριφο  την Τσικνοπέμπτη να μην υπάρχει κάποιο ξεχωριστό  έθιμο, αλλά ένα είναι το σίγουρο: Οι Σερφιώτες  ξέρουν από καλό φαγητό, συγκεκριμένα από καλό κρέας αλλά και από κρασί, οπότε δημιουργούν τα πιο απολαυστικά αποκριάτικα τραπέζια.

 Άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω του κορονοϊού, απαγορεύονταν οι εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, οπότε όλος ο κόσμος γιόρταζε την Τσικνοπέμπτη σπίτι μαζί με τους αγαπημένους του. 


 Την Τσικνοπέμπτη, τα τοπικά κρέατα έχουν την τιμητική τους, τόσο στη Σέριφο , όσο και στα περισσότερα μέρη της χώρας, με τους κατοίκους της κάθε περιοχής να φτιάχνουν ένα τραπέζι γεμάτο από γευστικούς και ποιοτικούς μεζέδες. Οι αυλές των σπιτιών συνήθιζαν να γεμίζουν με κόσμο, που έψηνε στις ψησταριές, με αποτέλεσμα να γεμίζει τσίκνα όλη η ατμόσφαιρα. Ουσιαστικά, αυτή η τσίκνα ήταν και το «κάλεσμα» στους γείτονες, ώστε να περάσουν μια βόλτα για μεζέ. 

Πηγή : διοργανωτης scoop

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...