12 Αυγ 2015

Ήταν η υπέροχη, πρότελευταία βραδιά του Φεστιβάλ Σερίφου

Φεστιβάλ Σερίφου Φωτεινή Βελεσιώτου
Πώς να μην την αγαπάς αυτή τη γυναίκα, πώς να μην την αγαπούν τα νέα παιδιά που αποπνέει τέτοια νιάτα η ίδια; Είμαι σίγουρος ότι, εκτός απ’ την υπέροχη καλλιτέχνη, βλέπουν στο πρόσωπο της Φωτεινής τη δασκάλα που θα ’θελαν να έχουν.
Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Γκάτσο, Ελευθερίου, Λοΐζο, Παπαδόπουλο, Μούτση, Τριπολίτη, Ανδριόπουλο, Μάλαμα, Θ.Παπακώνσταντίνου, Χαΐνηδες, Ξυδάκη, Ρασούλη, Παπάζογλου και, και, και... Και τι δεν είχε το πρόγραμμα που παρουσίασαν, η Φωτεινή Βελεσιώτου με τον Δημήτρη Μπαρτζώκα (τον κιθαρίστα με την ζεστή και εκφραστική φωνή) και τον Γιώργο Καραμφίλλη (μπουζούκι). Συν τα «δικά της», Μέλισσες, Διόδια, Αυτή τη θάλασσα. Συν κάποια απ’ τα καινούργια σε μουσική Μίνωος Μάτσα και στίχους Ελένης Φωτάκη. Συν τα δύο εμβληματικά τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη που την καταχειροκρότησε μαζί με τους υπόλοιπους θεατές: το Πρώτο Φθινόπωρο και το Μάνα που ζω.
Κι όταν –στο κλείσιμο- τραγούδησε a cappella το συγκλονιστικό Θα με δικάσει, των Δημήτρη Λάγιου και Μιχάλη Μπουρμπούλη, όρθιο όλο το θέατρο την αποθέωσε. Για την παθιασμένη εσωτερικά ερμηνεία της και για την αγάπη της στον τρόπο που προσεγγίζει τα τραγούδια.
Ήταν η υπέροχη, πρότελευταία βραδιά του Φεστιβάλ.

Α. Σφάλης
Photos: Chloe Kritharas Devienne
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...