21 Αυγ 2019

Μέχρι της 31/8 στον Περσέα η έκθεση «Σε στέρφα γη Αρχιτεκτονικές ερμηνείες στο νησί της Σερίφου»

«Σε στέρφα γη Αρχιτεκτονικές ερμηνείες στο νησί της Σερίφου»

 Η έκθεση προτείνει ένα μικρό ωστόσο χαρακτηριστικό πανόραμα των αρχιτεκτονικών ερμηνειών και επιλογών αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτονικών γραφείων με έντονη παρουσία την τελευταία δεκαετία στη Σέριφο. Εξελίσσεται σε ένα ιστορικό κτήριο εγκαταλελειμμένο χρόνια, στο δημοτικό ξενώνα ΠΕΡΣΕΑ στο Λιβάδι Σερίφου. 

Ο ΠΕΡΣΕΑΣ πρώτος ξενώνας του νησιού, μελετήθηκε από τον Φίλιππο Βώκο στενό συνεργάτη του Άρη Κωνσταντινίδη, το 1960, τη χρυσή εποχή του ΕΟΤ με την εξάπλωση των ΞΕΝΙΑ σε όλη την Ελλάδα και δόθηκε σε λειτουργία το 1963.

 Ο επισκέπτης της έκθεσης ξεκινά τη διαδρομή του από το κεντρικό σαλόνι του ξενώνα όπου γίνεται αναφορά στις πρώτες ανακατασκευές σπιτιών του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας τη δεκαετία του 80 και αντίστοιχα στις πρώτες μελέτες-κατασκευές τουριστικών μικρών μονάδων ενοικιαζόμενων δωματίων. 

Στη συνέχεια στη ρεσεψιον ενημερώνεται για τον ξενώνα και τη σύντομη ιστορία του ενώ στα 4 συνεχόμενα δωμάτια ανακαλύπτει και αναγνωρίζει τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές ερμηνείες. Διάρκεια μέχρι 31 Αυγούστου. Καθημερινά εκτός αργίας 15 Αυγούστου, ώρες 20.00-23.00 

Είσοδος ελεύθερη 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...