9 Σεπ 2018

Σέριφος Κάποιος πρέπει να βάλει μια ταμπέλα απαγορεύονται τα τζιπ στην παραλία

φωτο Νίκος Μουστάκας 
Bαγιά ..
Από παράδοση όσοι κάνουν εκεί μπάνιο είναι άνθρωποι που σέβονται το περιβάλλον, δεν κάνουν φασαρία και φροντίζουν να μην αφήνουν σκουπίδια φεύγοντας. 

Κυρίως όμως αφήνουν τα αυτοκίνητα μακριά σε πλάτωμα που υπάρχει και κάποιοι προκειμένου να απολαύσουν αυτή την ιδιαίτερη παραλία περπατούν 200 μέτρα 

 Τόσο μελάνι έχει χυθεί για τους γραπτούς και άγραφους κανόνες καλής συμπεριφοράς στην παραλία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ή τουλάχιστον απαιτούν πολύ χρόνο ακόμη για να εμπεδωθούν. 

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των άλλων παραμένει έννοια άγνωστη για ορισμένους που θεωρούν ότι τα πάντα γύρω τους τους ανήκουν απλά έτσι. 

φωτο Νίκος Μουστάκας 
Και αρνούμαι να δεχτώ το επιχείρημα ότι ήταν λάθος η επιλογή της συγκεκριμένης παραλίας, διότι αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν πουθενά. Να πας να κάνει παρατήρηση; Ε, και; Θα σε αγνοήσουν.

 Μπορεί και να τσακωθείς κιόλας. Κανείς δεν μιλούσε. Δυσφορία έβλεπες και σε άλλες παρέες τριγύρω για το όλο κλίμα που είχε δημιουργηθεί, αλλά μέχρι εκεί. Λυπάμαι κύριοι διότι έχετε αγοράσει και σπίτια στο νησί περιμένουμε λοιπόν καλύτερη συμπεριφορά αφού το λιμεναρχείο και ο Δήμος αδιαφορεί κάποιος πρέπει να βάλει μια ταμπέλα απαγορεύονται τα τζιπ στην παραλία 

Πηγή : 

to synoro blog

6 σχόλια:

  1. Καλή σας ημέρα.Όντας ο οδηγός του ενός από τα δύο οχήματα που φαίνονται παρκαρισμένα στην άκρη της παραλίας πάνω πάνω - και σας διαβεβαιώ απαντώ με πολύ καλή διάθεση- βλέποντας αυτή τη φωτό αναρωτιέμαι τι ειναι αυτό που «βιάζει» αυτό το τοπίο...και δεν χρησιμοποιώ τον όρο «περισσότερο» γιατί το σκεπτικό είναι να μην βιάζεται κανένα τοπίο καθόλου...Πραγματικά αναρωτήθηκα όμως ποιά είναι η όχληση που δημιούργησα;...Φασαρία;..νομίζω οτι η μηχανή ηταν σβηστή καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί;...Όπως βλέπετε ποτέ δεν κατέβηκα χαμηλά στην άμμο και δεν υπάρχει ουτε ενας λουόμενος πίσω μου... Επειδή δεν είναι σωστό να δημιουργούνται εντυπώσεις,για το θέμα των σκουπιδιών σας διαβεβαιώ οτι ταυτόχρονα με εμενα κατεβαίνει απο το όχημα και σακούλα σκουπιδιών..Υπάρχει κουλτούρα outdoor living απλά είναι κάπως διαφορετική...Αυτό για το θέμα της διαφορετικότητας η οποία τελικά συνήθως υποννοεί «διαφορετικοί είμαστε μόνο εμείς»...Είναι μήπως αισθητική η όχληση;..καλύτερα να μην ανοίξουμε αυτό το θέμα στο πολύπαθο αυτό νησί..Τελικά τι είναι αυτό που ενοχλεί;..γιατί συγχωρέστε με αλλά η τάση και η νοοτροπία «αυτά είναι δικά μας» εφαρμόζεται πολύ συχνά σε όλα τα μέρη της χώρας,συνήθως χωρίς αιτιολογία...Για να μην γίνω κουραστικός κλείνω το σχολιασμό προτείνοντάς σας να είστε προσεκτικός με τις «απαγορεύσεις»
    Και τις «ταμπέλες» γιατί αγαπητέ μου αυτά φέρνουν και αποκλεισμούς..και περιφράξεις...και κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως χρειαστεί να πληρώνετε 20€ είσοδο για να μπαίνετε στη Βαγιά ...
    Εάν παρ όλα αυτά επιμένετε,μπορείτε να ζητήσετε να τοποθετήσουν ταμπέλες «απαγορεύονται οι ρακέτες» ( συμφωνώ ενοχλητικότατοι αλλα υπάρχουν) «απαγορεύονται τα παιδιά και το παιχνίδι της μπάλας», «απαγορεύονται τα ζώα» ...και για να βλεπουμε και μπροστά «απαγορεύεται το παρκάρισμα εκτός των ενοίκων»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε που απαντήσατε μας τιμά ο διάλογος το σχολιο μου ειναι απλό Αλλοι στις παραλίες με τα πόδια και άλλοι με τα...τζιπ! Νομίζω υπάρχει και πλάτωμα για παρκινγκ αν το εκτιμάτε αυτό σαν παρατήρηση και προσβολή θα έλεγα ότι ειναι λάθος ευχαριστουμε πάντως που μιλήσαμε ευχομαι το καλύτερο καλή δύναμη και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για τη δημοσίευση, του απαντητικού σχολίου μου.Δεν αισθάνθηκα προσβεβλημένος ,απλώς επειδή έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ρύπανσης και όχλησης καθώς και σεβασμού σε τοπικές παραδόσεις και συνήθειες,αισθάνθηκα ότι η δημοσίευση με αδικεί.Αγαπώ πολύ αυτόν τον τόπο και μακάρι να δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά, εφ όσον παρακολουθώ το blog ανελλιπώς τα τελευταία 2 χρόνια και όχι λόγω της σημερινής δημοσίευσης.Συνεχίστε την προσπάθεια.

      Διαγραφή
  3. Συγχωρέστε με, αλλά το σχόλιο σας δεν ηταν απλό και δεν αφορούσε μονο την θέση στην οποία ήταν αραγμενα τα αυτοκίνητα. Αναφερθηκατε σε σκουπίδια, σε δυσφορία των γυρω λουομένων κλπ. Σκουπιδι στην παραλία δεν έμεινε, γιατί σεβόμαστε πρωτίστως τους εαυτούς μας και δεν ρυπαινουμε αλόγιστα γύρω μας. Δυσφορία στα 100 μετρα που ήταν η επομενη παρέα; Λίγο δυσκολο... Σε καθε περίπτωση, είναι απόλυτα σεβαστή και κατανοητή η επιθυμια σας να προστατεύετε τον τόπο σας, οχι όμως προκαλώντας εσφαλμένες εντυπώσεις η διατυπώνοντας ισχυρισμούς που δεν εχετε διαπιστωσει ιδιοις ομμασι αν αληθεύουν. Καλή συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει δεν θα ηθελα να σας αδικήσω θα ήθελα όμως αν το φέρει ο χρόνος να μιλήσουμε και να γνωριστούμε εφοσον απο ότι κατάλαβα αγαπάτε το νησί δεν εχουμε να μοιράσουμε τίποτα πέραν της επικοινωνίας και της εκτίμησης με όλο το σεβασμό ελπίζω να τα πούμε ανδρέα και απο κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...