25 Αυγ 2019

Στη Βουλή το θέμα της διακοπής των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή ,τις επιστολές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Επάρχου Πάρου και του Δήμου Σίφνου, με θέμα την κατάργηση των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων που επιφέρει η μετακίνηση των πλοίων «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ANDROS JET» και η δρομολόγησή τους στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης. 

Ειδικότερα: δημιουργείται πρόβλημα στη σύνδεση 14 νησιών των Κυκλάδων που εξυπηρετούνται από αυτό το πλοίο (Σύρος, Κύθνος, Κέα, Σίφνος, Σέριφος, Πάρος, Νάξος, Κίμωλος, Άνδρος, Τήνος, Φολέγανδρος, Ίος, Σίκινος, Ανάφη). 

Εάν παύσουν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, διακόπτεται εντελώς η δυνατότητα σύνδεσης νησιών όπως Κέα και Κύθνος με τη Σύρο, ενώ και σε περιπτώσεις όπως της Πάρου δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής προς τη Σύρο. 

Επιπλέον, η απουσία του πλοίου από τη γραμμή θα δημιουργήσει πρόβλημα στα νησιά που συμμετέχουν στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που γίνεται στη Σίφνο, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μετάβασης/επιστροφής. 

 Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με θέμα τα ακτοπλοϊκά ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και αναφέρει :

 “Με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα το οποίο προέκυψε στην εξυπηρέτηση της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα, προγραμματίζεται η προσωρινή αποδρομολόγηση του πλοίου Άρτεμις από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

 Όπως ανέφερε ο κ. Φόρτωμας, η περικοπή δρομολογίων στον τουριστικότερο νομό της χώρας, τις Κυκλάδες κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες. 

 Επιπλέον, περιορίζεται η διασύνδεση των νησιών με την πρωτεύουσα του νομού, την Σύρο, ενώ σχεδόν αποκόπτεται η σύνδεση της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιωτικού μας συμπλέγματος με τις Δυτικές Κυκλάδες. Κατόπιν αυτών, ο κ. Φόρτωμας, μέσω του ερωτήματος που κατέθεσε, ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη ενημέρωση ως προς τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, χωρίς να περικοπούν δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής γραμμής. 

 Πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε της αναφορές : Επιμελητήριο Κυκλάδων Επάρχου Πάρου Δήμου Σίφνου 



to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...