14 Ιουλ 2021

«CineDoc Island»Πέντε Κυκλαδονήσια ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωταγωνιστή το περιβάλλον στις μεγάλες οθόνες


Πέντε Κυκλαδονήσια ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωταγωνιστή το περιβάλλον στις μεγάλες οθόνες, στις συζητήσεις και στις τοπικές δράσεις! Το Cyclades Preservation Fund και το CineDoc σε συνεργασία με τοπικούς φορείς από 5 Κυκλαδονήσια διοργανώνουν φέτος ειδικές προβολές με στόχο να εμπνεύσουν, ενδυναμώσουν και προωθήσουν κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο. 

Ειδικότερα, οι προβολές προγραμματίζονται στα νησιά Αμοργό, Άνδρο, Κίμωλο, Μήλο & Σίφνο και θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, τον Σύλλογο «Νήσος Αμοργός», την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Οι Κιμωλίστες», τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.). 

Οι επτά φορείς δημιουργούν ένα δυνατό δίκτυο συνεργασίας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, επιλέγοντας για τις κινηματογραφικές προβολές μια παιδική ταινία μυθοπλασίας αλλά και βραβευμένα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ, τα οποία αναδεικνύουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που προβληματίζουν και μπορούν να κινητοποιήσουν τους νησιώτες. 

Μετά από κάθε προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με έμπειρους καλεσμένους κάποια από τα ‘δύσκολα’ θέματα που θα αναδειχθούν όπως πχ η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η αναγεννητική γεωργία, η υπεραλίευση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.α. αλλά και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του CPF & CineDoc που θα ανακοινωθεί σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ιδέας περιβαλλοντικής δράσης και κινητοποίησης ανά νησί.

 Οι ταινίες Σιγή Ιχθύος του Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Kiss the Ground του Joshua & Rebecca Harrell Tickell, My Octopus Teacher των Pippa Ehrlich & James Reed, Children of the Sea του Ayumu Watanabe θα είναι διαθέσιμες για θέαση το καλοκαίρι του 2021 στην Κίμωλο και φθινόπωρο 2021 σε Αμοργό, Άνδρο, Μήλο και Σίφνο. 

Επιπλέον, η δράση θα επεκταθεί σε Αλόννησο, Δονούσα, Κέα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Τήνο, Σύρο, ‘Υδρα, Ικαρία, Ίο & Ρόδο, όπου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: eva@anemon.gr | 2107211073

 Πηγή : https://www.kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...