10 Αυγ 2022

Δήμος Σερίφου Όμως από τα μικρά ξεκινάνε και τα μεγάλα

Ο Δήμος προχώρησε στην αποκομιδή αντικειμένων τα οποία είχαν αφεθεί σκοπίμως στο χώρο έμπροσθεν του νεκροταφείου στο Λιβάδι. Οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε το δημόσιο χώρο.

Δήμος Σερίφου

Δυστυχώς έτσι έχει καταντήσει το περιβάλλον μας ο σύγχρονος πολιτισμός μας σε μια διαιωνίζουσα κατάσταση που η ίδια η φύση αδυνατεί να  απορροφήσει τους όγκους των σκουπιδιών που δέχεται, και με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται 

Και είναι κρίμα για όλο τον κόσμο αλλά και για το νησί μας, γιατί ενώ κοπτόμαστε για το υψηλό επίπεδο των τουριστικών υπηρεσιών μας (αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο) με αυτή μας την ασυνειδησία μόνοι μας αμαυρώνουμε την εικόνα που προβάλλουμε προς τα έξω, σε μια  πραγματικότητα που πρώτα από όλα ενοχλεί εμάς τους ίδιους και μας εμποδίζει να χαρούμε αυτό που τόσο απλόχερα μας χάρισε ο Θεός.

 Την πολυτέλεια να απολαμβάνουμε μια υπέροχη φύση, μια μαγική πολιτεία, μια υπέροχη θάλασσα, που άλλοι άνθρωποι πληρώνουν κάθε χρόνο αξιόλογα ποσά για να τα θαυμάσουν όλα αυτά και να τα χαρούν.

Όμως από τα μικρά ξεκινάνε και τα μεγάλα. 

Και η παρούσα κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί εάν σε ατομικό επίπεδο ο καθένας από εμάς προσπαθεί να συμμετέχει στην ανακύκλωση με όποιο τρόπο μπορεί, αν σεβόμαστε το περιβάλλον και δεν απορρίπτουμε τα άχρηστα μας όπου βρούμε χωρίς την παραμικρή συναίσθηση της καταστροφής και των προβλημάτων που προκαλούμε, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, αν υπάρχει πρωτοβουλία από τον δήμο,  εθελοντικές ομάδες πολιτών, τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους κλπ. 


 Ίσως δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ούτε ιδιαίτερος κόπος για να οργανωθούν εκστρατείες περισυλλογής σκουπιδιών, πλαστικών και μπαζών από τους επαρχιακούς δρόμους και την ύπαιθρο του νησιού μας και φυσικά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις των πολιτών και κυρίως των παιδιών στα σχολεία για τις καταστροφικές συνέπειες των πλαστικών στη ζωή μας και γενικότερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Πηγή : 

Δήμος Σερίφου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...