27 Μαρ 2017

Δήμαρχος Άνδρου: Έξω οι ανεμογεννήτριες από το νησί μας. Ο Αγώνας μόλις ξεκίνησε!

Στοπ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών θέλει να βάλει ο δήμαρχος Άνδρου, κατηγορώντας τις εγκαταστάσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως ένοχες για την υποβάθμιση του φυσικού τοπίου. 
Μάλιστα παροτρύνει και γειτονικά νησιά να αρνηθούν και αυτά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Η ανακοίνωση του
«Σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο για τη Χώρα μας, όσο και για τα νησιά μας, όπου η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δεινή θέση τις τοπικές κοινωνίες, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς.
Η απόφαση για την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την ομόφωνη συναίνεσή μας.
Είναι αδιανόητο να παίρνουν οι κυβερνώντες αποφάσεις για τη ζωή μας χωρίς να μας ρωτούν.
Εμείς ζούμε σε αυτά τα νησιά, εμείς δουλεύουμε σε αυτά τα νησιά, εμείς πονάμε αυτά τα νησιά.
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν έργα χωρίς να ερωτηθούμε εμείς οι κάτοικοι των νησιών μας.
Και μπορεί να είμαστε λίγοι, που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και δεν πρόκειται να δεχθούμε άβουλα οτιδήποτε θα βλάψει τον τόπο μας.
Θέλω να στείλω μέσα από την καρδιά μου, ένα μήνυμα συμπαράστασης, τόσο στους φίλους Παριανούς, όσο στους Ναξιώτες και στους Τηνιακούς και να τους διαβεβαιώσω ότι οι κάτοικοι της Άνδρου θα δώσουν βροντερό παρών σε κάθε μορφής κινητοποίησης, με στόχο να σταματήσει η αυθαίρετη δημιουργία βιομηχανικών αιολικών πάρκων, που θα βλάψει το μοναδικό περιβάλλον των νησιών μας.
Συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, έχουμε όλους τους κατοίκους των Κυκλάδων.
Συμμάχους έχουμε σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν και θαυμάζουν τα Κυκλαδίτικα νησιά και δεν θέλουν να αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά τους.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να γίνει, που θα προσβάλλει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Σήμερα, γίνεται μόνο η αρχή
Ήδη έχουμε στείλει επιστολή με την οποία ζητούμε στις 7 Απριλίου να συναντηθούμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να του γνωστοποιήσουμε τις προθέσεις μας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας.
Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και όλοι ενωμένοι, θα αποτρέψουμε την υλοποίηση ενός έργου που θα βλάψει ανυπολόγιστα την πολιτιστική μας κληρονομιά και το μοναδικό μας περιβάλλον.»
.
Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Άνδρου – Θεοδόσης Σουσούδης
Πηγή: www.akous.gr / www.e-radio.gr
Πηγή : 

to synoro blog

4 σχόλια:

 1. Στις 2 Φεβρουαρίου το 2015 ο Δήμαρχος Άνδρου υπό προϋποθέσεις θα δεχόταν "κάποιες ανεμογεννήτριες". Τι άλλαξε άραγε από τότε; Ή μήπως δεν άλλαξε και βλέποντας το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον των ανεμογεννητριών, ακολουθεί τη γνωστή τακτική όπως έπραξε και με το ΧΥΤΥ: Την Τακτική της κωλοτούμπας!!!
  http://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-kyklades/2015/02/02/den-tha-gemisoyme-nisi-me-anemogennitries.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε αντίθεση με την Άνδρο, οι Δήμοι Τήνου και Πάρου κινήθηκαν δυναμικά. Συζήτησαν το θέμα σε Δημοτικά Συμβούλια και αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς και την ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ για την άσκηση Αίτησης Ακύρωσης και Αναστολής, παράστασης και υποβολής υπομνημάτων....
  Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων πήραν τις παρακάτω ΑΔΑ για το σχετικό θέμα:
  ΑΔΑ: 6ΠΜΨΩΗ6-Ξ8Ω---Τήνος (17/2/2015)
  ΑΔΑ: ΨΩΟ5ΩΞΓ-8ΒΣ---Πάρος (16/2/2015)
  ΑΔΑ: 62ΖΦΩΞΓ-4ΤΞ---Πάρος (21/1/2015)
  ΑΔΑ: ΒΙΡΧΩΞΓ-ΥΕΒ---Πάρος (13/2/2014)
  Αν και αναζητήσαμε αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ Άνδρου, δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε. Υπάρχει ή όχι;

  Δυστυχώς οι μοναδικοί ΑΔΑ ή και συμβούλια που υπάρχουν σε σχέση με τα αιολικά της Άνδρου είναι:
  Η Άνδρος το 2011 (ΑΔΑ: ΒΟΖΔΩΨΙ-ΛΧΩ ) γνωμοδότησε Αρνητικά για τα Γαυριονήσια,
  Η Άνδρος το 2012 (ΑΔΑ: Β49ΚΩΨΙ-ΖΚΓ) γνωμοδότησε Θετικά για το Κόρθι (Φραγκάκι),
  Η Άνδρος το 2012 (ΑΔΑ: ΒΕΥΙΩΨΙ-ΖΝ7) γνωμοδότησε Θετικά για το ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟ -ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ 11,5MW,
  Η Άνδρος το 2013 (ΑΔΑ: ΒΕΖ2ΩΨΙ-149) ανέβαλε τη συζήτηση μέχρι την ολοκλήρωση της Μελέτης του Παν/μίου Θεσσαλίας, την οποία τελικά και λόγω εσκεμμένης αδράνειας υποτίμησε (βλέπε δημοσιευμένα έγγραφα Επάρχου)
  Η Άνδρος τον 10/2014 (ΑΔΑ: Ω2ΨΑΩΨΙ-2ΩΘ) με κατεπείγον αίτημα ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ και τις Υπηρεσίες να διακόψουν μελέτες ΜΠΕ που βρίσκονταν σε εξέλιξη και ζήτησε να ενημερώνεται σχετικά προκειμένου να αποφαίνεται το ΔΣ.
  Η Άνδρος τον 11/2014 (ΑΔΑ: 6ΩΒΟΩΨΙ-763) ενέκρινε αίτημα για εκπόνηση μελέτης για "Διεύρυνση του καθεστώτος χωροθέτησης αιολικών στα Νησιά" προκειμένου να λάβει γνώση επ΄αυτής και να γνωμοδοτήσει. ΑΔΑ:6ΩΒΟΩΨΙ-763
  Η Άνδρος το 1/2015 (ΑΔΑ: Β5ΞΒΩΨΙ-60Γ) γνωμοδότησε αρνητικά επί της Έκθεσης για "Εξειδίκευση χωρικού σχεδιασμού για αιολικές εγκαταστάσεις" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ζήτησε από την Π.Ν.Α. την μη συμμετοχή της.
  Η Άνδρος το 2/2015 (ΑΔΑ: 69Ε2ΩΨΙ-06Α) ανέβαλε τη συζήτηση σχετικά με την εγκατάσταση Α.Π.Ε στην Β.Α. Άνδρο.
  Έκτοτε Ησυχία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://sagini3.blogspot.gr/2014/01/blog-post_29.html?spref=fb

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλημέρα στην ομορφη Ανδρο ευχαριστουμε για τις διευκρινήσεις θα το παρακολουθούμε το θέμα μέσω των site του νησιού καλή δύναμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...