6 Νοε 2022

Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Πύργου και Παναγιάς Σερίφου


Mε στόχο τη θεώρηση της υδραυλικής μελέτης για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Πύργου και Παναγιάς και την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Σερίφου και η Αναπτυξιακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Φυλής προχώρησαν στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης. 

 Καθώς ο Δήμος Σερίφου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας και αφού δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία απευθύνθηκε στην Αναπτυξιακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Φυλής, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική στελέχωση και είναι σε θέση να υποστηρίξει το Δήμο Σερίφου στην υλοποίηση του εν λόγω έργου.

 Αντικείμενο της μελέτης 

 Η μελέτη αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για τους οικισμούς Παναγιάς και Πύργου του Δήμου Σερίφου. Το ανάγλυφο της περιοχής μελέτης είναι ορεινό από τη θέση της νέας δεξαμενής μέχρι περίπου την είσοδο του οικισμού Παναγιά με υψόμετρο περίπου 355μ και εξελίσσεται ανατολικότερα σε ημιορεινό, με ηπιότερες κλίσεις και με φορά προς τον οικισμό του Πύργου όπου το υψόμετρο του εδάφους φτάνει περίπου στα 340μ. 

 Η σύνταξη της υδραυλικής μελέτης θα βασιστεί σε υπόβαθρο επίγειας αποτύπωσης που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα μήκη των οδεύσεων των σωληνογραμμών.

 Επίσης δύναται να χρησιμοποιηθούν τοπογραφικές πληροφορίες από τους χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, τους ορθοφωτοχάρτες του κτηματολογίου και τα μοντέλα εδάφους DEM του κτηματολογίου. 

 Η υδραυλική μελέτη θα είναι σε επίπεδο οριστικής μελέτης και θα πρέπει να ενσωματώνει τις διατάξεις της απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για «εξειδίκευση του είδους των παραδοτέων στοιχείων ανά στάδιο και ανά κατηγορία μελέτης σε ό,τι αφορά τα συγκοινωνιακά (οδικά) έργα, τα υδραυλικά, τα λιμενικά και τα κτιριακά έργα». Υποχρεώσεις και δικαιώματα των συμβαλλόμενων Αρμόδια για την άσκηση του ρόλου της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Φυλής, η οποία θα διαθέσει το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα για την άσκηση του ρόλου αυτού. 

 Ο Δήμος Σερίφου, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος η υλοποίηση του έργου, παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Φυλής. Επίσης (όπου απαιτηθεί), ορίζει συγκεκριμένα στελέχη επιφορτισμένα με την υποχρέωση της συνεργασίας με τα στελέχη της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας. Διάρκεια και προϋπολογισμός 

 Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει με την υπογραφή της και διαρκεί μέχρι και την παραλαβή του έργου. Ενδεικτικά υπολογίζεται ότι η διάρκεια θα ανέλθει στους 4 μήνες από την σύναψή της. 

 Για την εκπόνηση της μελέτης έχει συναφθεί σύμβαση αξίας 23.000 ευρώ ενώ οι λειτουργικές δαπάνες ανέρχονται σε 1.240 ευρώ. 

Πηγή : koinignomi.g

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...