16 Νοε 2022

Οι Δυτικές Κυκλάδες γυρίζουν πίσω … με την ακτοπλοϊκή σύνδεση τον χειμώνα


Οι Δυτικές Κυκλάδες γυρίζουν  πίσω … με την ακτοπλοϊκή  σύνδεση τον χειμώνα !

Νοέμβριος και η γραμμή έμεινε με δύο μόνο πλοία για να εξυπηρετήσουν την ακτοπλοϊκή γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Δυτικές Κυκλάδες  και αντίστροφα, τους χειμερινούς μήνες. Το ένα είναι το ταχύπλοο seejets 2 το οποίο δεν μεταφέρει Ι.Χ., και επιπλέον «εμποδίζεται» ευκολότερα από τις καιρικές συνθήκες και το άλλο είναι το συμβατικό πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» που Χειμώνα – Καλοκαίρι εξυπηρετεί τις Δυτικές Κυκλάδες.

Το ταχύπλοο  seejets 2   θα εξυπηρετεί  τις Δυτικές Κυκλάδες  μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στη συνέχεια όπως ενημερωθήκαμε θα παραμείνει στη γραμμή  μόνο το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» με τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά και αντίστροφα χωρίς μάλιστα να υπάρχει  κάποια ενημέρωση για κάτι διαφορετικό.

Ήδη, η συρρίκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των κατοίκων, υποβάλλοντας τους έτσι, σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία με σημαντικά κόστη. Επιπλέον, η μείωση των πλοίων (από δύο σε ένα), θα ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους του νησιού.

Συγχρόνως, η μείωση των πλοίων και των ακτοπλοϊκών δρομολογίων δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους  κατοίκους των Δυτικών Κυκλάδων , καθώς βρίσκονται  εγκλωβισμένοι και όμηροι όχι μόνο των καιρικών συνθηκών, αλλά και των μειωμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Κάποιες κινήσεις που έγιναν από φορείς για να παραμείνει το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Μήλο στο δρομολόγιο της άγονης  γραμμής δεν έχουν φέρει κανένα  αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Βέβαια για τις Μινωικές γραμμές είναι μόνο “ θερινό όνειρο” !

Να θυμίσομε παράλληλα ότι, στην Κρήτη, σπουδάζουν αρκετά παιδιά από τη Μήλο και η ακτοπλοϊκή γραμμή του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», εξυπηρετούσε τις ανάγκες των φοιτητών, αλλά και των γονέων. Δυστυχώς, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, οι οικογένειες όσων παιδιών φοιτούν στα Α.Ε.Ι. της Μεγαλονήσου και κυρίως οι ίδιοι οι φοιτητές, θα πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία στην περίπτωση που θελήσουν να επισκεφτούν τις οικογένειές τους στο νησί.

Η όλη κατάσταση θυμίζει τα τέλη του περασμένου αιώνα (δεκαετία του 1970), όταν η ακτοπλοϊκή γραμμή εξυπηρετούνταν από το πλοίο «ΚΑΛΥΜΝΟΣ» (για όσους θυμούνται), με δρομολόγιο δύο φορές την εβδομάδα.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Πηγή : https://milosvoice.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...