Στο Σερφιώτικο κρασί εστιάζει το φετινό ημερολόγιο του Συνδέσμου σεριφίων ενδιαφέρον το θέμα πάντα τα παιδιά του Συνδέσμου θα βρουν ενα τρόπο μυστικό και αγαπησιάρικο για να αναδείξουν τα προτερήματα του νησιού
Πίνουμε λοιπόν στη γενική αρχή ότι σε κάθε ταξίδι ο περιηγητής πρέπει να ζητά να δοκιμάσει κρασιά και εδέσματα στην τοπική τους εκδοχή, ώστε να εγγράψει την ανάμνηση του τόπου στη γευστική του μνήμη.
«Η οικονομική εξάρτηση της Σερίφου από τα μεταλλεία είχε ως αποτέλεσμα η αμπελουργία να λάβει τη θέση της δεύτερης συμπληρωματικής ενασχόλησης, γεγονός που δεν βοήθησε το νησί να αναπτύξει πλήρως τη δυναμική του τις προηγούμενες δεκαετίες.
Κατά κάποιο τρόπο το οινοποιείο έδειξε ότι πίσω από το αμπέλι κρύβεται κάτι πολύ ωραίο, κάνοντας τους νεότερους να δουν τα πράγματα διαφορετικά»,
«Αν ξέρεις τη Σέριφο, δεν θα δυσκολευτείς να αναγνωρίσεις το κρασί της. Το κρασί μας έχει μια όμορφη «σκληρότητα» γιατί μοιάζει με τον τόπο όπου παράγεται. Παίζει ρόλο η θάλασσα, το ξηροθερμικό κλίμα, το γεγονός ότι τ’ αμπέλια είναι αποκλειστικά και μόνο ξερικά.
Αναφέρει με περηφάνια στοwinetrails.gr o επικεφαλής του οινοποιείου Χρήστος Χρυσολωράς.https://winetrails.gr/%
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου