27 Νοε 2023

Σύνδεσμος Σεριφίων Οίνος Σερίφιος ευφραίνει καρδίαν


Στο Σερφιώτικο κρασί εστιάζει το φετινό ημερολόγιο του Συνδέσμου σεριφίων ενδιαφέρον το θέμα πάντα τα παιδιά του Συνδέσμου θα βρουν ενα τρόπο μυστικό και αγαπησιάρικο για να αναδείξουν τα προτερήματα του νησιού  
Πίνουμε λοιπόν  στη γενική αρχή ότι σε κάθε ταξίδι ο περιηγητής πρέπει να ζητά να δοκιμάσει κρασιά και εδέσματα στην τοπική τους εκδοχή, ώστε να εγγράψει την ανάμνηση του τόπου στη γευστική του μνήμη.
«Η οικονομική εξάρτηση της Σερίφου από τα μεταλλεία είχε ως αποτέλεσμα η αμπελουργία να λάβει τη θέση της δεύτερης συμπληρωματικής ενασχόλησης, γεγονός που δεν βοήθησε το νησί να αναπτύξει πλήρως τη δυναμική του τις προηγούμενες δεκαετίες.
Κατά κάποιο τρόπο το οινοποιείο έδειξε ότι πίσω από το αμπέλι κρύβεται κάτι πολύ ωραίο, κάνοντας τους νεότερους να δουν τα πράγματα διαφορετικά», 
  «Αν ξέρεις τη Σέριφο, δεν θα δυσκολευτείς να αναγνωρίσεις το κρασί της. Το κρασί μας έχει μια όμορφη «σκληρότητα» γιατί μοιάζει με τον τόπο όπου παράγεται. Παίζει ρόλο η θάλασσα, το ξηροθερμικό κλίμα, το γεγονός ότι τ’ αμπέλια είναι αποκλειστικά και μόνο ξερικά. 
Αναφέρει με περηφάνια στοwinetrails.gr o επικεφαλής του οινοποιείου Χρήστος Χρυσολωράς.https://winetrails.gr/%
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...