25 Νοε 2023

Από το ΚΕΡΑΜΕΙΟ στη Κάτω Χώρα Σερίφου μέχρι τα πέρατα του κόσμου, η Νατάσσα Καλογεροπούλου


Από το ΚΕΡΑΜΕΙΟ στη Κάτω Χώρα Σερίφου μέχρι τα πέρατα του κόσμου, η Νατάσσα Καλογεροπούλου ξετυλίγει το ταλέντο και την έμπνευσή της χρησιμοποιώντας δημιουργικά την τέχνη της κεραμικής. Αυτή τη φορά μας εξέπληξε θετικά και πέρα από κάθε προσδοκία με τη νέα της συλλογή επιτοίχιων κεραμικών που φέρει τον τίτλο “ ΡΥΘΜΕΤΣΙ- IT’S RHYTHM


Ένα σφαιρικό αγγείο με πολύχρωμη κεραμική από τον νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου Μαγνησίας, ένας Mυκηναϊκός αμφοροειδής κρατήρας με γραπτή και εγχάρακτη διακόσμηση, μια οινοχόη ελεύθερου ζωγραφικού ρυθμού με παράσταση πουλιού από την Σαντορίνη που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας, μια λήκυθος γεωμετρικού και αφηρημένου ρυθμού με διακόσμηση τεχνοτροπίας «σκοτεινό επί ανοικτού» που εκτίθεται στο μουσείο Ακρόπολης και άλλα αγγεία της νεολιθικής περιόδου και της εποχής του Χαλκού, έγιναν η έμπνευση για τη δημιουργία της σειράς επιτοίχιων κεραμικών της Νατάσας Καλογεροπούλου


.Οινοχόη

Όπως μας λέει η ίδια 

«Ο πηλός είναι ένα πεδίο διαρκούς εξερεύνησης ανάμεσα σε απεριόριστες δυνατότητες και σταθερούς νόμους, που με βοηθάει να κατανοήσω καλύτερα τη φύση και τον ίδιο μου τον εαυτό»

Αυτή τη φορά πανάρχαιες ανακαλύψεις των ανθρώπων, αφετηρία κάθε φόρμας που επαναλαμβάνουν και σήμερα οι κεραμίστες, τα αγγεία της νεολιθικής περιόδου και της εποχής του Χαλκού πήραν ξανά μορφή στα χέρια της Νατάσσας.

Και συνεχίζει: “Μια σύνδεση με το απώτατο παρελθόν και με τα σπουδαία έργα τέχνης των μακρινών προγόνων μας. Εκείνοι ήταν που έκαναν πρώτοι τη μεγαλύτερη έρευνα του ανθρώπινου είδους στον πηλό και τους νόμους της κεραμικής, με διακόσμους που ακολουθούσαν πάντα τον ρυθμό της φύσης.

Πολλά από τα έργα αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς έγιναν αντικείμενα πόθου και ευκαιρία κέρδους. Κλάπηκαν, φυγαδεύτηκαν, δημοπρατήθηκαν για τεράστια ποσά. Κλείστηκαν έντεχνα φωτισμένα σε προθήκες μουσείων, ή φυλακίστηκαν σε ιδιωτικές συλλογές.


Κωνικό Ρυτό

Διεύθυνση: Κάτω Χώρα, Σέριφος 840 05, Ελλάδα

Σταθερό: +30 2281051669

Mail: info@kerameio.gr

Πηγή : https://ecoserifos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...