23 Απρ 2018

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων σε δασαρχεία - 50 θέσεις στις Κυκλάδες

Θέμα χρόνου είναι έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 5.066 υπαλλήλων στην αντιπυρική προστασία, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που θα υλοποιηθεί μέσω ΟΑΕΔ. 

 Στην διαδικασία θα συμμετέχουν άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί στα κατά τόπους δασαρχεία όλης της χώρας, με οκτάμηνες συμβάσεις, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Κριτήρια επιλογής: 

 Χρόνος ανεργίας 
Αριθμός ανήλικων τέκνων 
Εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό)
 Κοινωνικές ιδιότητες (πολύτεκνος – τρίτεκνος) 
Αναπηρία
 Εντοπιότητα 

 Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. 

 Εκτός από την απασχόληση των ανέργων, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό να αφήσει «καθαρό» κοινωνικό αποτύπωμα: 

 α) Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (πχ καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων), προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η χώρα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη ενάντια σε πιθανές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο. 

 β) Οι ωφελούμενοι, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους επίπεδο, θα αποκτήσουν νέα εξειδικευμένη γνώση σε θέματα δασών και δασικού περιβάλλοντος με σεμινάρια που θα γίνουν στις κατά τόπους δασικές αρχές, η οποία θα περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση στο πεδίο
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...