28 Απρ 2018

Υπογραφή νέας σύμβασης για τις αεροδιακομιδές ασθενών

Δήμος Σίφνου βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η συνεργασία που είχαμε με την INTERAMERICAN για τις αεροδιακομιδές ασθενών θα συνεχιστεί από την 1η Μαΐου 2018 και για ένα ακόμα έτος. 

 Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχονταν δωρεάν σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας, ήταν μία μεγάλη κατάκτηση, λειτουργούσε συμπληρωματικά και επικουρικά του ΕΚΑΒ, αλλά αποδείχθηκε η χρησιμότητά της, έχοντας πραγματοποιηθεί 26 αεροδιακομιδές την περίοδο Μαρτίου 2013 - Μαρτίου 2017 και έχοντας σωθεί συνάνθρωποί μας!! 

 Όταν με μεγάλη έκπληξη, διαπιστώσαμε από το 2017 δε μπορούσαμε να παρέχουμε αυτή την τόσο σημαντική υπηρεσία στους κατοίκους, μιας και θεωρήθηκε παράνομη η σχετική δαπάνη των 20.000,00€ από το ελεγκτικό συνέδριο!!!, αναζητήσαμε λύσεις μέσω των οποίων θα μπορούσαμε, με έμμεσο τρόπο, να συνεχίσουμε αυτή την παροχή. 

 Σε μία συνάντηση που είχαμε το Σεπτέμβριο του 2017 με την κα Σοφία Σιαφάκα μας εξέφρασε την πρόθεσή της να βοηθήσει το νησί μας μαζί με άλλους συμπατριώτες, παρεπιδημούντες και λάτρεις της Σίφνου και μας ζήτησε τις προτάσεις μας. Η συνέχιση της υπηρεσίας αεροδιακομιδής ασθενών που ξεκίνησε ο Δήμος μας και αφορούσε στον πολύπαθο τομέα της Υγείας, δε μπορούσε παρά να ήταν πρωταρχική μας προτεραιότητα. Τα ζητούμενα ήταν δύο: 1ο να βρεθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό των 20.000,00€ για την υπογραφή της νέας σύμβασης με την INTERAMERICAN, 

 2ο να βρεθεί ο φορέας με τον οποίο θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Αμέσως, ήρθαμε σε επικοινωνία με το Ίδρυμα στήριξης του Περιφερειακού μας Ιατρείου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος» και συζητήσαμε με το ΔΣ τη δυνατότητα να είναι εκείνος ο φορέας μέσω του οποίου θα υπογραφεί η σύμβαση. 

Αποδέχθηκαν με χαρά την πρότασή μας και τους ευχαριστούμε πολύ για τις ενέργειές τους. Με αυτόν τον τρόπο λύσαμε το ένα θέμα.

 Έτσι, το βάρος έπεσε στην κα. Σοφία Σιαφάκα η οποία πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα όταν, 3 μήνες περίπου μετά την ενημέρωση που της κάναμε ότι θα μπορούσαν οι δωρητές να καταθέτουν το ποσό της δωρεάς τους στο λογαριασμό του Ιδρύματος, μας ανακοίνωσε ότι το ποσό το 20.000,00€ μαζεύτηκε και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε εκ νέου τη συνεργασία μας με την INTERAMERICAN. 

 Μάλιστα σε επικοινωνία και συνεννόηση που είχαμε από κοινού με τη συγκεκριμένη εταιρεία καταφέραμε να βελτιώσουμε όρους της σύμβασης προκειμένου αυτή να καλύπτει όχι μόνο όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Σίφνου αλλά και τους τυχόν φιλοξενούμενούς τους, όσους διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη κατοικία στο νησί μας και τους επισήμως και νομίμως εργαζόμενους στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με κοινή λοιπόν προσπάθεια τα καταφέραμε!! 

 Αφού υπενθυμίσουμε ότι η δυνατότητα αερομεταφοράς με την INTERAMERICAN παρέχεται σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το ΕΚΑΒ και λειτουργεί καθαρά με ιατρικά κριτήρια (ο καθ’ ύλην αρμόδιος εφημερεύων ιατρός του ΠΠΙ είναι υπεύθυνος για την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας), θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες: 

 Α) στη Σοφία Σιαφάκα διότι χωρίς την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον που έδειξε δεν θα υπήρχε η δυνατότητα υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. 

 Β) σε όλους τους Δωρητές, έναν προς έναν, αυτής της πρωτοβουλίας οι οποίοι είναι οι εξής: 

 1.- Σοφία Σιαφάκα, Σαλεμή Μίλτος και Ελένη Σαλεμή …………………..1.500 ευρώ 

 2.- Μενέλαος και Κατερίνα Τασοπούλου …………………………………2.500 ευρώ 

 3.- Ναταλί και Βασίλης Καρατζάς ………………………………………..2.000 ευρώ 

 4.- Aegean speed Lines ……………………………………………………1.500 ευρώ 

 5.- Δωρεά Κωνσταντίνου και Νίκης Μπουτάρη, εις μνήμη των γονέων τους Νικολάου και Ειρήνης Ψαραύτη ……………………..……..1.000 ευρώ 

 6.- Μίλτος Καμπουρίδης και Μαρίνα Βερνίκου ………………………….1.000 ευρώ 

 7.- Δημήτρης και Γκέλυ Κουζέλη ………………………………………...1.000 ευρώ 

 8.- Verina hotels …………………………………………………………..1.000 ευρώ 

 9.- Georges Francois Hirsh and Dominique Fiat ………………………….1.000 ευρώ 

 10.- Ανώνυμος ………………………………………………………………700 ευρώ 

 11.- Σύνδεσμος Σιφνίων …………………………………………………….500 ευρώ 

 12.- Παύλος και Λία Bernard ……………………………………………….500 ευρώ 

 13.-Παύλος & Pascale Παυλίδη …………………………………………… 500 ευρώ 

 14.- Μυρτώ και Μιχάλης Καριότογλου …………………………………….500 ευρώ 

 15.- Αντώνης Πανόριος ……………………………………………………..500 ευρώ 

 16.- Οικογένεια Κωστή Δημητριάδη ………………………………………..500 ευρώ 

 17.- Μίνα και Βαγγέλης Πατέρας …………………………………………...500 ευρώ 

 18.- Filippo Miano …………………………………………………………,,500 ευρώ 

 19.- Ανώνυμος ………………………………………………………………500 ευρώ 

 20.- Ανώνυμος ……………………………………………………………....500 ευρώ 

 21.- Αλεξία, Σοφία και Αμαλία Βερνίκου .…………………………………..500 ευρώ 

 22.- RAVIER SOPHIE AN ………………………………………………….500 ευρώ 

 23.- Ανώνυμος ……………………………………………………………….300 ευρώ 

 24.- Κατερίνα & Δημήτρης Κωνσταντίνου ………………………………….250 ευρώ 

 25.- Ελένη και Αμεντέο Οντόνι ……………………………………………..250 ευρώ 

 26.- Ανώνυμος ……………………………………………………………….200 ευρώ 

 27.- Δήμητρα Βεζυρούλη ……………………………………………………200 ευρώ 

 28.- Λεονί και Παντελής Καψής …………………………………………….150 ευρώ 

 29.- ATHENEUM PARTNERS GMBH …………………………………….150 ευρώ 

 30.- Αλεξάνδρα Κατσίρη …………………………………………………….100 ευρώ 

 31.- Ντίνα & Κώστας Καρατζάς ……………………………………………..100 ευρώ 

 Ευχόμαστε αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να υπάρξουν και άλλοι μιμητές ντόπιοι και φίλοι της Σίφνου, φορείς και επαγγελματίες που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή για τα επόμενα χρόνια, αναβαθμίζοντας έτσι τις παροχές υγείας στο νησί μας. 

 Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...