13 Απρ 2018

Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το μεταφορικό ισοδύναμο

Παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού του Αιγαίου και του Ιονίου και υπό την προεδρία του υπουργού κ. Κουρουμπλή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύσκεψη για το μεταφορικό ισοδύναμο. 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση του τρόπου εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το μέτρο (το οποίο θα επιδοτηθεί από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) θα εφαρμοστεί από 1/7/2018 πιλοτικά σε αρκετά νησιά της χώρας και από 1/1/2019 σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα. 

Τα νησιά στα οποία θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο είναι τα εξής: Σαμοθράκη, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος, Μαράθι, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.

«Αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη των νησιών» 

Το παρών στη σημερινή σύσκεψη έδωσαν ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός, ο νέος Γενικός Γραμματέας κ. Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλλης, και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού της νησιωτικής Ελλάδας, με το Νότιο Αιγαίο να εκπροσωπείται από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη. 

«Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι για εμάς η ικανή και πρώτη αναγκαία συνθήκη της ανάπτυξης των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως «η διασφάλιση της ισοστάθμισης του κόστους μεταφοράς με αυτό της ηπειρωτικής Ελλάδας θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου». Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου, αναμένεται να απασχολήσει τις εργασίες της διημερίδας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 16 και 17 Απριλίου. 
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...