21 Απρ 2018

Σύρος: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για επέκταση ποδηλατόδρομου

Αλλοι παλεύουν για το εάν θα είναι αμφίδρομη η παραλιακή οδός και άλλοι επιλέγουν να προωθήσουν έργο το οποίο θα κάνει την παραλία τους ακόμη πιο φιλική προς τους επισκέπτες. Βίοι αντίθετοι για Νάξο και Σύρο σε επίπεδο τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ένα νησί (Νάξος) αρνείται να καταλάβει τι σημαίνει "φιλικός προορισμός προς τους επισκέπτες" και το άλλο (Σύρος) όχι μόνο βελτιώνει τις υπάρχουσες υποδομές αλλά προχωρεί ακόμη περισσότερο. Και οι δικαιολογίες του στιλ "έχουν πίσω τους μηχανισμό που δημιουργεί μελέτες" είναι για ... παιδιά και τίποτα περισσότερο..

 Οποιος θέλει πραγματικά βρίσκει αυτό τον ...μηχανισμό. Και σήμερα έρχεται μία ακόμη απάντηση για την διαφορά των δύο νησιών και των τρόπων που λειτουργούν. Η Σύρος εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ (!!) με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και θα προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου... 

Ποιο είναι αυτό; η επέκταση του υπάρχοντος ποδηλατόδρομου από την Πυροσβεστική μέχρι την Ακτή Μ. Δουράτσου, με την κατασκευή πεζοδρομίων, την υπογειοποίηση δικτύων της ΔΕΗ και τον σύγχρονο φωτισμό της περιοχής με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξή της. Και βέβαια μιλάμε για έργο που είναι ενταγμένο στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Ν. Αιγαίου. Αλήθεια πόσα είπαμε ότι έχει τέτοια έργα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων; Κι όπως αναφέρει στο σχόλιο του ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός " 

Το έργο δημοπρατείται στο αμέσως επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει την επέκταση του υπάρχοντος ποδηλατόδρομου από την Πυροσβεστική μέχρι την Ακτή Μ. Δουράτσου, ώστε το συνολικό μήκος του να υπερβαίνει τα 1.000 μέτρα, την κατασκευή πεζοδρομίων, την υπογειοποίηση δικτύων της ΔΕΗ και τον σύγχρονο φωτισμό της περιοχής με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξή της. 

Με στοχευμένες παρεμβάσεις κάνουμε το νησί μας πιο ασφαλές και λειτουργικό για τους δημότες και τους επισκέπτες μας, αναδεικνύουμε τη μοναδική αρχιτεκτονική της Ερμούπολης και συμβάλλουμε στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της". 

 Οσο για την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου; " Με την υπ’ αριθμ. 40652/13-4-2018 (ΑΔΑ:649Β465ΧΙ8-ΝΛ3) απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή Ποδηλατόδρομου από την Πυροσβεστική μέχρι το πάρκινγκ της Ακτής Μ. Δουράτσου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, στο πλαίσιο της ένταξής του στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017 – 2020, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

 Το έργο, που αναμένεται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, μήκους 393 μ., ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέχεια του ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού της Ερμούπολης, επεκτείνοντάς τον στα 1.008 μ. μήκος. 

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να αναβαθμίσει ποιοτικά, λειτουργικά και αισθητικά ένα μεγάλο μέρος αστικού ιστού με ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στην καλύτερη κυκλοφοριακή οργάνωση της οδού Μπαρμπέτα, στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας με την κατασκευή πεζοδρομίων, στην αύξηση του φωτισμού της περιοχής, στην υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, καθώς και στην ανάδειξη αξιόλογων κτιρίων". 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...