28 Απρ 2018

Στο Μιλάνο η Ενεργειακή Α.Ε. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προώθηση καινοτόμων προϊόντων

Σε διημερίδα προώθησης καινοτόμων προϊόντων επιχειρήσεων των παραδοσιακών κλάδων που διοργανώθηκε στο Μιλάνο στις 19-20 Απριλίου από Πολυτεχνείο του Μιλάνο, συμμετείχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. μαζί με δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Νοτίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Έργου «CO-CREATE: Δημιουργία ενός δικτύου ανταγωνιστικών clusters στην περιοχή της Μεσογείου με την συμβολή του δημιουργικού κλάδου». 

 Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους παραδοσιακούς κλάδους, οι επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε έκθεση στο Design Week τoυ Μιλάνο, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους μαζί με άλλες 20 επιχειρήσεις από 6 χώρες εταίρους του έργου Co-Create, αναζητώντας πελάτες και επενδυτές για τα προϊόντα και τα project τους. 

Οι επιχειρήσεις που εκπροσώπησαν επάξια το Νότιο Αιγαίο, παρουσία και της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “DG Research & Innovation” κας Laura Piani, ήταν οι “l'atelier patmos” του Γεώργιου Καμίτση από την Πάτμο (με τις ιδιαίτερες σχεδιαστικά κατασκευές από ξύλο) και η «ΕΥΕΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΚΝΗΣ Ε. - ΚΙΝΟΥΣ Μ. Ο.Ε» από τη Ρόδο (με το καινοτόμο κατασκευαστικά «βοτσαλωτό πλακίδιο»).

Στόχος του έργου CO-CREATE (που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος INTERREG MED), είναι να στηρίξει τις διαδικασίες αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους δημιουργικούς κλάδους και τα δίκτυα παραδοσιακών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας στην πιλοτική δοκιμή και τον - από κοινού - σχεδιασμό δημιουργικών μεθόδων που θα εφαρμοστούν σε επιχειρηματίες και διαχειριστές Cluster με την υποστήριξη εργαλείων διαχείρισης Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...