20 Ιαν 2019

Ελλάδα: Πρόταση 57 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση της παραγράφου 4 του Συντάγματος

Καθώς οι αρχικές προτάσεις των κομμάτων συζητήθηκαν αναλυτικά σε μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου, η επιτροπή αναθεώρησης του συντάγματος ολοκληρώνει τις εργασίες της στο τέλος Ιανουαρίου συζητώντας τις συμπληρωματικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί. 

 Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου αναπτύχθηκε από τον Αντώνη Συρίγο, βουλευτή Κυκλάδων, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία, και η πρόταση 57 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αποκτήσει τον επιτακτικό χαρακτήρα συνταγματικής υποχρέωσης, η ανάγκη προσαρμογής του διοικητικού μοντέλου στο ιδιαίτερο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, με την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων διοίκησης γι΄ αυτές και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σ΄ αυτές. 

 Η ανάγκη αυτή η ρύθμιση να αποκτήσει τον επιτακτικό χαρακτήρα της συνταγματικής υποχρέωσης απορρέει από το γεγονός ότι, παρά τις σοβαρές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα, τα ίδια διοικητικά προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης εξακολουθούν να ταλανίζουν αυτές τις περιοχές. 

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει καλή διοίκηση, εάν η διοίκηση δεν προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες των νησιών και των ορεινών περιοχών, θα λειτουργήσει (όπως άλλωστε μέχρι τώρα) ως τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. 

 Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ο βουλευτής ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η πρόταση αυτή να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και πλειοψηφία στην Ολομέλεια.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι την πρόταση συνυπογράφουν και υποστηρίζουν οι βουλευτές των νησιωτικών μας περιφερειών, οι οποίοι βιώνουν τα προβλήματα των περιοχών αυτών και των κατοίκων τους με τον πλέον άμεσο τρόπο επιδιώκοντας την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. 

 Την πρόταση, όπως κατατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο 
Πηγή : https://www.naxospress.gr/a

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...