18 Ιαν 2019

Επίκαιρη ερώτηση Ν. Μανιού στη Βουλή για την οικοτεχνία..video

Σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκος Μανιός, την Πέμπτη 17/01/2019, μίλησε για την Οικοτεχνία, Υπουργική Απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015, όπου δίνει πλέον τη δυνατότητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μεταποιούν μικρής κλίμακας αγροτικά προϊόντα ιδίας παραγωγής και να τα διαθέτουν και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης.

 Στην απόφαση, μεταξύ των τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής περιλαμβάνονται και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

 Όμως, με τροποποίηση της εν λόγω απόφασης το 2017 και μόνο για τους οικοτέχνες γαλακτοκομικών προϊόντων αφαιρείται ουσιαστικά η δυνατότητα να τα διαθέτουν σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης και ζήτησε την κατάργηση αυτού του σημείου στην Τροποποίηση.

 Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, συμφώνησε με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και συγκεκριμένα με την διατύπωση ότι «τα τελικά προϊόντα πωλούνται λιανικώς στα σημεία διάθεσης από τους ίδιους» και ενημέρωσε ότι ήδη επιλύθηκε και έχουν προχωρήσει στην κατάργηση του σημείου αυτού. 

 Στη συνέχεια ο κ. Μανιός ζήτησε να μην εξαιρείται το μέλι από τα είδη των προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής, παρόλο ότι δεν υφίσταται μεταποίηση, γιατί θα βοηθήσει τη μελισσοκομία στη χώρα μας και το μέλι να διατίθεται επώνυμα στο εμπόριο μέσα από τους ορθούς κανόνες της αγοράς.

 Η Υφυπουργός θεώρησε σωστή τη πρόταση αυτή, γιατί πέρα από το στόχο της αναβάθμισης των τοπικών και ποιοτικών προϊόντων καταπολεμάτε και το πρόβλημα του παραεμπορίου και ήδη εξετάζετε από το Υπουργείο
 VIDEO

Πηγή : https://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...