16 Ιαν 2019

Αμοργός: Διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής για δύο άδειες Βιτζότρατων

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τις βιτζότρατες και τις άδειες που χορηγήθηκαν αλλά αρκετές λίγο αργότερα ανακλήθηκαν… Και αυτές οι ανακλήσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα σε μικρά νησιά όπου ο στόλος των αλιευτικών είναι μικρός.

 Όπως στην περίπτωση της Αμοργού, Οπου είχαμε την ανάκληση δύο αδειών. Και ο Δήμαρχος κος Νίκος Φωστιέρης με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σταύρο Αραχωβίτη ζητάει την ανανέωση για το πρώτο τρίμηνο του 2019 όταν αφορά τις άδειες καθότι υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης στις οικογένειές των δύο επαγγελματιών ψαράδων…

 Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

 Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 Σας γνωρίζομε ότι η μη ανανέωση των αδειών των δύο Βιτζότρατων (SB) που είχαν δοθεί σε δύο επαγγελματίες αλιείς του Δήμου μας, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών των εν λόγω εργαζομένων, αλλά και στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας αφού με την μη ανανέωση στερούνται τη γόπα και τη μαρίδα που διατίθετο σε φθηνές τιμές και αποτελούσε βασικό στοιχείο της διατροφής των. 

Το τελευταίο έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κατοίκους, οι οποίοι επισκέπτονται διαμαρτυρόμενοι το Δήμο. 

 Οι δύο άδειες που είχαν δοθεί και δεν ανανεώθηκαν ανήκουν στους: 

 α. ΒΕΚΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΉ «ΑΙ Λ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ.ΒΕΚΡΗΣ» νηολογίου Νάξου 147 – ΑΜΑΣ GR 000038511 με κύριο αλιευτικό εργαλείο την βιτζότρατα 

και β. ΒΕΚΡΗ ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΗΤΑ «Α/Λ ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΙ» νηολογίου Νάξου 115 -ΑΜΑΣ 000026028 με κύριο αλιευτικό εργαλείο την βιτζότρατα.

 Από εξέταση που έγινε από το Δήμο, τόσο με ερώτηση στο Λιμενικό Σταθμό Αμοργού, όσο και στους ιδιοκτήτες, δεν διαπιστώθηκε παράβαση των κανόνων λειτουργίας των αδειών ούτε καν σύσταση από τους αρμόδιους φορείς. 

 Η μη ανανέωση του νέου τριμήνου, Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2019, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση η παρατήρηση από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως είχε υποχρέωση εκ των καθηκόντων που απορρέει από τις υποχρεώσεις των αρμόδιων φορέων προς τους πολίτες, δημιούργησε το παραπάνω τεράστιο κοινωνικό θέμα. 

 Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να ανανεώσετε τις άδειες του τρέχοντος τριμήνου στους παραπάνω αλιείς. 

 Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...