24 Ιουλ 2020

Ελλάδα - Αθήνα: Το όνειρο του Χατζηδάκη έγινε ... πραγματικότητα

Οι αντιδράσεις κυρίως στην νησιωτική Ελλάδα καλά κρατούν όσον αφορά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Είτε σε βραχονησίδες είτε σε μεγαλύτερα νησιά…

 Και ενώ οι κάτοικοι «γκρινιάζουν», η Κυβέρνηση διά στόματος του αρμόδιου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, είναι ξεκάθαρη «ή θα αποδεχτούμε τις ανεμογεννήτριες ή θα πάμε σε κεριά, αφού δεν θα υπάρχουν σε μερικά χρόνια τα λιγνιτικά εργοστάσια» δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου αρχές Ιουνίου… 

 Μάλιστα για να υποστηρίξει το νέο χωροταξικό σχέδιο που ορίζει που και πως θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, ανέφερε ότι «σε άλλες χώρες , οι ανεμογεννήτριες στολίζονται κιόλας και αποτελούν τουριστική ατραξιόν. 

Εδώ κάποιους τους ενοχλούν»! 

 Και πριν προλάβει να δεχτεί ερωτήσεις, έδειξε σε πράξη τι εννοεί…. Από σήμερα, 24 Ιουλίου η Ακρόπολη έχει αναβαθμιστεί έχοντας αποκτήσει όχι μία αλλά μία … ντουζίνα ανεμογεννήτριες και πλέον όλοι τρέχουν να βγάλουν φωτογραφίες ενθουσιασμένοι για την κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

 Μάλιστα, ο κος Χατζηδάκης αναλαμβάνει και το υπουργείο Τουρισμού, ενώ απορρίπτει προτάσεις από μεγάλες πολυεθνικές για να αναλάβει τα τμήματα marketing αν και τα χρήματα που του προσφέρουν είναι πολλααααα

 Και ιδού το project, όπως μας το παρέδωσε ο εξ απορρήτων του σύμβουλος μέσα από την σελίδα:The Athenian Long Walk as a State of a Troubled Mind».

 Τι διαβάζουμε εκεί; «Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενεργειακή αυτονομία του «Μεγάλου Τουριστικού Λούνα Παρκ» και η αδιάκοπτη τροφοδότηση με ηλεκτρισμό των αχόρταγων ενεργειακά «Roller Coaster of History» και «Big Wheel of Fate», ο Δήμος Αθηναίων εγκατέστησε ένα μικρό αιολικό πάρκο στην κορυφή του όρους Ακρόπολη. 

 Απελευθερώνονται έτσι 10 στρέμματα δημόσιου χώρου για χρήση στον τομέα της ενέργειας, τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν αναξιοποίητα ανάμεσα στα ερείπια του εγκαταλελειμμένου εδώ και αιώνες ειδωλολατρικού ναού που καταλαμβάνει την κορυφή του βουνού, και αναδύεται μέσα από τα ερείπια του παρελθόντος μία παγκόσμιας εμβέλειας, ευρηματική, σύγχρονη, pop και παραγωγική αντίληψη για την διαλειτουργικότητα του Δημόσιου χώρου». Αυτές είναι προτάσεις.. 

Αξιος ο Κωστής μας.. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...