19 Ιουλ 2020

Εκσυγχρονίζεται ο δήμος Σέριφου μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Εγκρίθηκε Προγραμματική Σύμβαση για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU για  τον δήμο .Σερίφου 

 Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος ο δήμος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον εκσυγχρονισμό και στην ιδέα της «Έξυπνης πόλης» που ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης  έχει σαν όραμα.

 Το πρόγραμμα προβλέπει τη λήψη ενός κουπονιού χρηματοδότησης για τον δήμο αξίας 15.000€, για τη δημιουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

 Ο φορέας είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς και ερευνητικούς φορείς στη χώρα με υψηλό κύρος, επίπεδο τεχνογνωσίας και σημαντική εξειδίκευση σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Διαθέτει τόσο τις απαραίτητες υποδομές, όσο και το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει η λήψη του κουπονιού, αλλά και την ορθή υλοποίηση του έργου.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 Η πρωτοβουλία WiFi4EU παρέχει στους δήμους τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ. 

Τα κουπόνια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Χρυσολωράς Μιχαήλ , έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο, κ. Ρεβίνθη Κωνσταντίνο, ο οποίος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα είπε μεταξύ άλλων τα εξής: ΡΕΒΙΝΘΗΣ ΚΩΝ.: 

Με βάση την από 20/09/2019 απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα WIFI4EU, προτείνεται η αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους 15.000€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκατάσταση τοπικών σημείων ασύρματης πρόσβασης σε κλειστούς ή υπαίθριους δημόσιους χώρους του Δήμου Σερίφου. 

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ’ όψιν του τα ανωτέρω 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 
Α) Την αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους 15.000 € από το πρόγραμμα WiFi-4EU 

Β) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο κ. Ρεβίνθη Κωνσταντίνο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποδοχή της χρηματοδότησης. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...