27 Ιουλ 2020

Τουρισμός δύο ταχυτήτων: Στη Χαλκιδική ερημιά, στη Σέριφο πληρότητα 100%


Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Νουράκης, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στη Χαλκιδική και Μάκης Αντωνακόπουλος, πρόεδρος ξενοδόχων Σερίφου, αναφορικά με την τουριστική κίνηση στις περιοχές τουςΦέτος Χαλκιδική και Σέριφος ζουν μια αρκετά διαφορετική κατάσταση, αφού στη Χαλκιδική η πτώση του τουρισμού είναι στο 90%, ενώ στη Σέριφο η πληρότητα αγγίζει το 100%. 

 «Δεν έχουμε κόσμο αυτή τη χρονιά.

 Έχουμε μία πτώση της τάξεως του 90%.

 Στην περιοχή μας στον Κόλπο του Ορφανού δουλεύουμε κυρίως με Σέρβους, Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες, οι οποίοι έρχονται σε γκρουπ μέσω τουριστικών γραφείων. Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα, τα γραφεία σταμάτησαν τη συνεργασία τους με τα καταλύματα. Αυτό αφορά σε περίπου 60% των καταλυμάτων.
 Οι υπόλοιποι δουλεύουμε ελεύθερα με πελάτες δικούς μας ή με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, που είχαμε κάποια κίνηση. 

Ο εσωτερικός τουρισμός εδώ είναι το αυθημερόν μπάνιο», ανέφερε ο κ. Νουράκης για τη Χαλκιδική. «Οι τιμές στο δικό μου μέρος είναι πολύ φτηνές και χωρίς κορωνοϊό.

 Στη Χαλκιδική μπορείτε να βρείτε από 30 ευρώ δίκλινο δωμάτιο», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για όσους επιλέξουν φέτος την Χαλκιδική για τις διακοπές τους τόνισε ότι «όσοι θα κάνουν φέτος διακοπές εδώ θα το χαρούν γιατί θα έχει ησυχία».

 Στην Σέριφο, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο κόσμος είναι αρκετός, και ειδικά η νεολαία. «Γύρω στις αρχές Ιουνίου, επειδή δουλεύαμε πολύ με Ιταλούς και Γάλλους, νομίζαμε ότι δε θα δουλέψουμε καθόλου. 

Απευθυνθήκαμε στον εσωτερικό τουρισμό, στην Ελλάδα. Εμείς πάντα θέλαμε να δείξουμε την αυθεντική ομορφιά. Και τα καταλύματα είναι μικρά. Και αυτό βοηθάει. Εμείς πατήσαμε πάνω σε αυτό και κάναμε μία μικρή διαφημιστική καμπάνια και απευθυνθήκαμε στους Έλληνες και μειώσαμε και τις τιμές», είπε ο κ. Αντωνακόπουλος. «Υπάρχουν δωμάτιο από 30-40-50 ευρώ. 
Έπρεπε να μειωθούν οι τιμές, αλλιώς πώς θα απευθυνόμασταν στην νεολαία; Οι ξαπλώστρες εδώ σπανίζουν. Από τις 72 παραλίες μόνο στις 3 υπάρχουν. 
Έχουμε διαλέξει αυτού του είδους τον τουρισμό. Οι τιμές είναι φυσιολογικές γενικά, μπορείς να φας με 10-12 ευρώ στην ταβέρνα», πρόσθεσε ο ίδιος. 


to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Εχει καμια σχεση αυτος με τη Σέριφο? Πως γιναται ολη η Ελλαδα να ειναι αδεια απο τουρισμο και η Σέριφος γεματη? Η μηπως επειδη γεμισε αυτος οι αλλοι να πανε να κουρευονται?Ωραια διαφημηση για το νησι.... τωρα καταλαβα τι σημαινει "μεταξυ μας" Το εχουμε πριβε...για παρτη μας...ΠΟλλα συγχαρητηρια σ αυτον και στον αντιδημαρχο που το σκεφτηκαν...Εκτος και εχει αντιδρασει ο δημος και δεν το ξερω..Ντροπη....Ντροπη.....τοσοι επιχειρηματιες περιμενουν πως και πως μηπως και ελθει κανενας τουριστας και ο ασχετος λεει το νησι γεματο....Απορω πως δεν του εκαναν μπανιο ακομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...