30 Ιουλ 2020

Aνδρος "Το νησί σκαντζόχοιρος "video

Απο αυτα που δεν ειναι ειδηση στα ΜΜΕ...."Ξημερώματα Τρίτης (21/7/2020) και έπειτα από κάλεσμα συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου της Άνδρου μια ομάδα από εκατό πολίτες οι οποίοι αντιδρούν...

Παραθέτουμε παρακάτω την ανταπόκριση που μας έστειλε φίλη της σελίδας από την Άνδρο σχετικά με την πρόσφατη προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί και τις αντιδράσεις των κατοίκων. 
Μαζί ανεβάζουμε και ένα πολύ ωραίο σχετικό βίντεο με τίτλο 

"Το νησί σκαντζόχοιρος 

- Η αρχή του τέλους" (πηγή: https://youtu.be/io9-q9JHgjY) "Ξημερώματα Τρίτης (21/7/2020) και έπειτα από κάλεσμα συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου της Άνδρου μια ομάδα από εκατό πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στην άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου.

 Εντός του λιμένος υπήρχε δύναμη περίπου 15 λιμενικών ενώ έξω από αυτό άλλοι 15 αστυνομικοί και δυνάμεις της ΟΠΚΕ. 

 Οι πληροφορίες που ήθελαν την άφιξη κομματιών ανεμογεννητριών επιβεβαιώθηκαν και στις 04:00 το πλοίο "Μαρία 1" ξεφόρτωσε στο λιμάνι τμήματα ανεμογεννήτριας για το αιολικό πάρκο του Αγίου Ονουφρίου στη βόρεια Άνδρο. 

 Ο διοικητής του λιμενικού προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους πολίτες ότι σε περίπτωση εισόδου ή απόπειρας εισόδου στο λιμάνι θα γίνονταν επί τόπου συλλήψεις και θα ακολουθούνταν διαδικασία αυτοφώρου. 

 Τότε αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους πολίτες να γίνει καθιστική διαμαρτυρία ακριβώς μπροστά από την πύλη του λιμένα ώστε να εμποδιστεί η έξοδος 7-8 νταλικών και γερανών. 

 Κατόπιν αιτήματος και επιμονής των πολιτών διαπιστώθηκε ότι το μεταφερόμενο με το "Μαρία 1" φορτίο δε διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά πράγμα το οποίο συνιστά ευθύνη του λιμεναρχείου Λαυρίου. 

Ακολούθησε επώνυμη καταγγελία από πολίτες. 

 Γύρω στις 07:00 διαπιστώθηκε ότι εκπρόσωπος της εταιρείας βιντεοσκοπούσε το συγκεντρωμένο πλήθος. Ακολούθησαν φραστικές αντεγκλήσεις και το συγκεκριμένο άτομο απομακρύνθηκε. 

 Κατά τις 07:30 διαπιστώθηκε ότι νεαρός δημοσιογράφος-ντοκυμεντερίστας βιντεοσκοπούσε το συγκεντρωμένο πλήθος. Κατόπιν εντολής του διοικητή της αστυνομίας συνελήφθη και προσήχθη στο τμήμα με την αιτιολογία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων των αστυνομικών. 

 Στις 08:30 ο διοικητής της αστυνομίας δήλωσε ότι εάν το πλήθος της αστυνομίας διαλυόταν θα θεωρούσε το συμβάν ως μη γενόμενο. 

 Στις 09:00 ο διοικητής της αστυνομίας δήλωσε ότι όποιος ήθελε να παραμείνει στον χώρο θα έπρεπε είτε να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα και να καταγραφεί είτε να προσαχθεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.
 Γύρω στους είκοσι πολίτες έδωσαν την αστυνομική τους ταυτότητα, άλλοι πέντε προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων και περίπου άλλοι είκοσι αποχώρησαν.

 Γύρω στις 09:15 λόγω φυσικής κόπωσης και ενώ στο χώρο είχαν απομείνει γύρω στους τριάντα πολίτες ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με το διοικητή της αστυνομίας για να αφεθεί ελεύθερος ο προσαχθείς νέος ντοκυμαντερίστας. 

 Στις 09:30 κατόπιν συμφωνίας το πλήθος διαλύθηκε και ο προσαχθείς ντοκυμαντερίστας αφέθηκε ελεύθερος.

 Στις 11:00 οι πρώτες νταλίκες με εξαρτήματα ανεμογεννητριών βγήκαν από το λιμάνι του Γαυρίου με κατεύθυνση τον Άγιο Ονούφριο σημειώνοντας είτε την "Αρχή του Τέλους" για τους πιο απιασιόδοξους, είτε την αρχή νέων σκληρότερων αγώνων για τους πιο αισιόδοξους.

 Καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των γεγονότων και με την εξαίρεση δύο στελεχών του τοπικού συμβουλίου του Γαυρίου και δύο στελεχών του κεντρικού δημοτικού συμβουλίου η εκλεγμένη αυτοδιοίκηση έλαμψε δια της απουσίας της

." Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν τον ερχομό του φορτίου δίχως παραστατικά με τις ανεμογεννήτριες η αστυνομία της Άνδρου μοίρασε περίπου πενήντα κλήσεις σε απολογία σε πολίτες της Άνδρου για τη συμμετοχή τους σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

 Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους κατοίκους και να μειώσουν τη συμμετοχή σε επόμενες κινητοποιήσεις. Είναι προφανές ότι η βιντεοσκόποηση κατοίκων από άνθρωπο της εταιρείας με την ανοχή της αστυνομίας εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο. Εμείς ρωτάμε. 

Μήπως δουλεύουν μαζί; 

 Οι κάτοικοι της Άνδρου που αντιδρούν έχουν την αμέριστη στήριξή μας! Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Αλληλεγγύη στους διωκόμενους κατοίκους της Άνδρου!
 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...