19 Ιουλ 2020

Ο 29χρονος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης στο «Περιοδικό»: Πανέτοιμη για τον τουρισμό η Σέριφος

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τα σχέδια όλων σε όλον τον κόσμο. Και ιδίως, τώρα το καλοκαίρι, ο προβληματισμός στην πατρίδα μας για τον τουρισμό είναι μεγάλος και έντονος, αφού αποτελεί τη ναυαρχίδα των εσόδων της Ελλάδας μας. Αυτό τονίζει και ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. 

Ο Δήμαρχος Σερίφου περιμένει με αγωνία την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί του, προκειμένου να... βγει ο χειμώνας που θα έρθει, αφού «θα υπάρξει μεγάλη πτώση στις κρατήσεις, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο και στη χειμερινή περίοδο, εφόσον οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και τα έσοδα από τη θερινή περίοδο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού των κατοίκων». 

 Ομως για την -όσο το δυνατό πιο καλή- τουριστική περίοδο, ο μόλις, 29χρονος Δήμαρχος Σερίφου «ποντάρει» πολλά στην «ανταπόκριση και υπευθυνότητα που επέδειξε η τοπική κοινωνία», αλλά και στις κινήσεις που έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου προκειμένου το νησί να είναι πανέτοιμο από ιατρικής πλευράς να αντιμετωπίσει αυτή την... ιδιαίτερη και δύσκολη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

. «Η Σέριφος είναι πανέτοιμη και σας περιμένει» είναι σαν να λέει ο κ. Ρεβίνθης και να μας καλεί πρώτα να πάρουμε μία ιδέα για το «διαμαντάκι του Αιγαίου» μέσα από την πολύ πλούσια ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και από την καταπληκτική καμπάνια του και στη συνέχεια να επισκεφτούμε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας μας. 

 Φέτος είναι ένα ιδιαίτερο, λόγω κορωνοϊού, καλοκαίρι. Ποια περιμένετε να είναι η επίδραση της πανδημίας στη Σέριφο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου;

«Πράγματι φέτος προμηνύεται μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, όπως φυσικά και για το νησί μας. Δυστυχώς και στη Σέριφο θα υπάρξει μεγάλη πτώση στις κρατήσεις και στον αριθμό των επισκεπτών, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο και στη χειμερινή περίοδο, εφόσον οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και τα έσοδα από τη θερινή περίοδο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού των κατοίκων».

 Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είχε την καλύτερη αντίδραση από την αρχή της πανδημίας πιστεύετε ότι θα έχει καλό αντίκτυπο στον τουρισμό; 

 «Η αλήθεια είναι πως η χώρα μας επέδειξε υπευθυνότητα και έδρασε έγκαιρα, γι' αυτό και αποτέλεσε μια χώρα πρότυπο ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, εφόσον η Ελλάδα θεωρείται, από την πλειοψηφία των παραθεριστών, αρκετά ασφαλής τουριστικός προορισμός». 

 Σχεδόν έχουμε βγει στην καθημερινότητα, αλλά για τον τουρισμό ακόμα είναι αχαρτογράφητα τα νερά. Εσείς, σαν Σέριφος έχετε εικόνα από τουρίστες του εξωτερικού;

«Η καθημερινότητα στον τουρισμό θα επανέλθει σιγά-σιγά μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα επαναλειτουργήσουν όλα τα τουριστικά καταλύματα. 

Μέχρι τότε ελπίζουμε να έχουν ανοίξει τα σύνορά τους οι χώρες του εξωτερικού, επιτρέποντας έτσι την προσέλευση παραθεριστών, ώστε να ανακουφιστεί η οικονομία της χώρας, καθώς, ως γνωστόν, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Προς το παρόν πάντως, οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου». 

 Τι μέτρα έχετε πάρει ως δήμος για την πρόληψη και προφύλαξη των τουριστών; 

«Καταρχάς, ως Δήμος σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Σερίφου, ήδη από την αρχή της πανδημίας αντιμετωπίσαμε υποδειγματικά την κατάσταση. Μάλιστα σε αυτό βοήθησε και η ανταπόκριση και υπευθυνότητα που επέδειξε η τοπική κοινωνία. 

Πλέον ενημερώνουμε τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να τηρούν πιστά τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ από την πλευρά μας, πρόκειται να προμηθευτούμε απολυμαντικούς σταθμούς για να τους τοποθετήσουμε σε κεντρικά σημεία του λιμανιού και των υπολοίπων οικισμών, ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες.

 Επίσης, έχουμε εξοπλίσει το ιατρείο με όλα τα απαραίτητα μέσα για την άμεση και ασφαλή αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος». 

 Αυτή τη στιγμή υπάρχει απαγορευτικό για χώρες που επλήγησαν πολύ άσχημα από τον κορωνοϊό όπως για παράδειγμα Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία. Αλλά το επόμενο διάστημα μπορεί να «ανοίξει» ο δίαυλος, όμως λογικά, ως Δήμαρχος και σαν Σέριφος θα έχετε τον... φόβο... 

 «Δυστυχώς, οι χώρες που αναφέρατε παραδοσιακά μας 'στέλνουν' πολλούς επισκέπτες, ενώ υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στο νησί. Από οικονομικής πλευράς ελπίζουμε να ανοίξει ο δίαυλος, αλλά από υγειονομικής πλευράς διατηρούμε τους ενδοιασμούς μας!»

.Μήπως ποντάρετε περισσότερο στον εγχώριο τουρισμό;

 «Ναι, ποντάρουμε πολλά φέτος στον εγχώριο τουρισμό, καθώς είναι θεωρητικά πιο ασφαλής από τον εξερχόμενο. Αλλωστε, αυτό φαίνεται κι από την καινούρια καμπάνια του Δήμου Σερίφου, η οποία στοχεύει κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό».

 Η Σέριφος είναι αυτό που λέμε... διαμαντάκι στο Αιγαίο. Ομως πώς θα πείθατε κάποιους που δεν την έχουν ακούσει; 

 «Μα φυσικά μέσω της καμπάνιας μας, η οποία ακριβώς αναδεικνύει τις κρυφές, αλλά και τις φανερές ομορφιές του τόπου μας. Εξάλλου, για του λόγου το αληθές, υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα εντυπωσιάσει και θα δελεάσει και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη. Επίσης, η νέα ιστοσελίδα του Δήμου είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να πάρει μια ιδέα ο υποψήφιος επισκέπτης». 

 Δήμαρχε, από όλη την Ελλάδα και σίγουρα από την Σέριφο έχουν φύγει Ελληνες για το εξωτερικό και δη για την Αμερική. Στείλτε ένα μήνυμα στους ομογενείς μας, που ειδικά λόγω κορωνοϊού έχουν μεγαλύτερο πόνο αφού μπορεί να μην μπορέσουν να έρθουν στην πατρίδα...

 «Εύχομαι να είναι υγιείς, να κάνουν υπομονή και να είναι αισιόδοξοι. 
Αλλωστε, η Σέριφος, αλλά και η Ελλάδα κατ' επέκταση, θα είναι πάντα εδώ και θα τους περιμένουν.

 Σας ευχαριστώ πολύ!!!». 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...