29 Ιουλ 2022

Σέριφος Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 και ώρα 20:30 μ.μ. το 14ο Φεστιβάλ Σουραυλιού “Τελενίκειος Ηχώ”


Τελενίκειος Ηχώ'' Ο Δήμος Σερίφου στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης πραγματοποιεί τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 και ώρα 20:30 μ.μ. το 14ο Φεστιβάλ Σουραυλιού “Τελενίκειος Ηχώ” υπό την επιμέλεια και παρουσίαση του Ερασιτέχνη Ερευνητή-Λαογράφου, Θεόδωρου Γ. Λιβάνιου, το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. 

Η διοργάνωση ξεκίνησε πριν από σχεδόν 15 χρόνια όταν ο κ. Θεόδωρος Γ. Λιβάνιος, δημιούργησε το Φεστιβάλ, για να διασώσει αυτό το πανάρχαιο πνευστό. Όπως κάθε χρόνο, (με μία διακοπή λόγω πανδημίας) έτσι κι εφέτος, θα παίξουν παλιοί και νέοι μουσικοί, διατηρώντας μια μακρόχρονη παράδοση χιλιετιών. 

Στο Φεστιβάλ θα συμετέχουν: 
''Η Φλογέρα από τα Ριζοχώρια του Παναχαϊκού'' (πρόκειται για μια ομάδα από βιοματικούς ντόπιους μουσικούς) με εκπροσώπους τους:
 * Κεπενός Νίκος: Φλογέρα, τραγούδι (βοσκός από Σούλι Πατρών)
 * Καραγιάννης Βασίλειος: Φλογέρα, τραγούδι (από Πουρναρόκαστρο & Σούλι Πατρών) 
* Καραγιάννης Νικόλαος: Τραγούδι (από Πουρναρόκαστρο Πατρών) 
* Καραγιάννη Άννα: Τραγούδι (από Σούλι Πατρών) Από Απείραθο της Νάξου:
 * Φλώριος Π. Κρητικός (Τίγρης): Τσαμπούνα, τουμπάκι και φλογέρα (ερασιτέχνης μουσικός και από τους τελευταίους θεματοφύλακες της απεραθίτικης μουσικής παράδοσης)...

 Επίσης, όπως πάντα, θα παίξουν σουραύλια και τουμπιά Σεριφιώτες, γνήσιοι παραδοσιακοί μουσικοί... Χώρος Διεξαγωγής: Θεατράκι Συνδέσμου Σεριφίων, Κάτω Χώρα Είσοδος Ελεύθερη. 

«Η παράδοση είναι οι ρίζες μας» 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...