14 Ιουλ 2022

Και η Πάρος στην εποχή της ηλεκτροκίνησης


Στο πλαίσιο της υποχρέωσης των Δήμων της χώρας να καταρτίσουν σχέδια, αναφορικά με τις θέσεις που θα χωροθετηθούν για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ο Δήμος Πάρου δημοσίευσε τη σχετική προκήρυξη για την εξεύρεση αναδόχου που θα αναλάβει την εκπόνηση ΣΦΗΟ. 

 Για την εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο. θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές ανάγκες του Δήμου Πάρου, ενώ το τελικό σχέδιο που θα εγκριθεί και θα παραδοθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα είναι πλήρως σύμφωνο με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. 

 Αντικείμενο της ανάθεσης αποτελεί η εκπόνηση ενός σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ), που θα είναι σύγχρονο, βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απαραίτητη συνθήκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ήτοι ένα δίκτυο υποδομών φόρτισης στα λειτουργικά όρια του Δήμου Πάρου. 

 Στο πρώτο στάδιο εκπόνησης της μελέτης θα δημιουργηθεί ένα τεύχος στο οποίο θα γίνεται η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, η χαρτογράφηση της περιοχής παρέμβασης, η καταγραφή των κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών της περιοχής (ανάλυση υφιστάμενου οδικού δικτύου, στοιχεία κυκλοφοριακών φόρτων, σύνθεση κυκλοφορίας, λειτουργία οδικού δικτύου και κυκλοφοριακών ροών ποδηλάτων, οχημάτων και ΜΜΜ, παρόδια στάθμευση, στάθμευση εκτός οδού, δίκτυα ήπιων μορφών μετακίνησης). 

Επίσης, θα γίνει καταγραφή των κατευθύνσεων του υφιστάμενου ή εκπονούμενου τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, καθώς και καταγραφή των υφιστάμενων υπαίθριων δημοτικών χώρων στάθμευσης, των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων κλπ. Στο επόμενο στάδιο θα γίνει, βάσει των παραπάνω στοιχείων, η επιλογή συγκεκριμένων χώρων για την τοποθέτηση των σημείων φόρτισης. 

Τα σημεία επαναφόρτισης Η/Ο που θα προτείνονται θα πρέπει να εξυπηρετούν στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένων και των ήδη υφιστάμενων/αναπτυσσόμενων σημείων) τις ανάγκες φόρτισης όλων των κατηγοριών ηλεκτρικών οχημάτων για τα επόμενα πέντε έτη. Η χρηματοδότηση της ανάθεσης καλύπτεται από τη χρηματοδότηση του Πράσινου Σημείου, ενώ ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της ανωτέρω μελέτης έχει οριστεί σε περίπου 40.000 ευρώ. Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...