20 Ιουλ 2022

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κύθνου για «Ξενία»: “Σημαντική μέρα για το νησί


Σήμερα 
18/07/2022είναι μια σημαντική μέρα για το νησί της Κύθνου καθώς το εμβληματικό «Ξενία» μαζί με τις 2 μοναδικές ιαματικές πηγές των Κυκλάδων, περνάει για 99 χρόνια στα χέρια επιχειρηματία. Οι άοκνες προσπάθειες του Δήμου Κύθνου τα τελευταία 10 χρόνια για την αξιοποίηση του σημαντικού πλουτοπαραγωγικού πόρου των ιαματικών πηγών φθάνουν στο τέλος τους με την παραχώρηση του δικαιώματος επιφανείας.https://bizness.gr/paradothike-stoys-israilinoys-ependytes-to-xenia-kythnoy-ti-perilamvanei-i-megali-ependysi/
Η αξιοποίηση τους αναμφίβολα συμβάλει στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας, στην ανάδειξη της κληρονομιάς του, αρχιτεκτονικής και φυσικής, καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα, χρειάζονται ποιοτικές θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό και διάχυση των οικονομικών ωφελειών της προώθησης του ιαματικού τουρισμού σε όλους τους δημότες της Κύθνου καθώς και ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο Κύθνου.
Θυμίζουμε ότι τα θεμέλια αυτής της εξέλιξης τέθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
1. Χαρακτηρισμός των ιαματικών πηγών του Κακάβου και των Αγίων Αναργύρων με τα Φ.Ε.Κ. Αριθμός Φύλλου 1860/24-06-2016 και με το Φ.Ε.Κ. Αριθμός Φύλλου 1861/24-06-
2016 .
2. Χρηματοδότηση 750.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο προς το Δήμο Κύθνου για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου μπροστά από το Ξενία ώστε να διασφαλιστεί η υπεραξία
του ακινήτου.
3. Έναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ υπό την Προεδρία του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, μετέπειτα Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Δε ξεχνάμε ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ τις προηγούμενες δεκαετίες
ήταν εκείνες που οδήγησαν στο ΤΑΙΠΕΔ εκατοντάδες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
Δε ξεχνάμε επίσης πριν από 1,5 χρόνο περίπου την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη σύσταση της ανώνυμης Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ) ΑΕ, να υφαρπάξει από τους Δήμους την διαχείριση πολλών ιαματικών πηγών, που παραχωρήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, στους οποίους έχει απομείνει η ευθύνη διαχείρισης τους εντός των ορίων τους, προκαλώντας τις αντιδράσεις, όπως ήταν φυσικό, και της ΚΕΔΕ.
Ένας άλλος δρόμος είναι δυνατός, αυτός της ενδυνάμωσης των Δήμων, ώστε να δημιουργηθεί η διαχειριστική επάρκεια και ικανότητα για αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κάθε τόπου με τα μέγιστα οφέλη για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας.
Αρκεί βέβαια να υπάρχει η πολιτική βούληση για ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων. Από την σημερινή κυβέρνηση σίγουρα δεν υπάρχει!
Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στο Δήμο Κύθνου.
ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜ ΚΥΘΝΟΥ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...