28 Ιαν 2015

Παρακαταθήκες για τον Σύριζα...Ηχητικό...

27 Ιαν 2015
Εάν θέλουμε να αναζητήσουμε την αιτία της σημερινής ελληνικής κρίσης, θα πρέπει, πρώτον, να δούμε εάν και σε τι διαφέρει από την παγκόσμια κρίση και δεύτερον, εάν διαφέρει, τι είναι αυτό δημιουργεί τη διαφορά και γιατί ή που αυτή ανάγεται. Ποια είναι δηλαδή η ελληνική αιτία της κρίσης. Ο νέος πρωθυπουργός θα κριθεί στο αν θα πετύχει απονομιμοποιώντας ένα πολιτικό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα σε λεηλατική κομματοκρατία, ξεκινώντας από το κράτος μετατρέποντας το από λάφυρο εξουσίας σε εργαλείο προς όφελος των πολιτών. Η νέα κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τρεις προκλήσεις: Πρώτον, το χρέος, δεύτερον, την ανάπτυξη και τρίτον το κράτος/πολιτικό σύστημα. Οφείλει να ξεκινήσει από το πολιτικό σύστημα και το κράτος διότι είναι η προϋπόθεση για την όποια διαχείριση του χρέους και της ανάπτυξης. 
Χρειάζεται μια εκ βάθρων ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, του κράτους και της νομοθεσίας που χειραγωγεί την κοινωνία και το ίδιο το επιχειρείν. Διότι μόνον έτσι θα μεταβληθεί η χώρα από παρία σε εταίρο της πολιτικής Ευρώπης.

Το παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Εξειδικεύοντας και εμμένοντας στο μεγάλο διακύβευμα του σήμερα ο καθηγητής σταμάτησε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, το κράτος και τις επιρροές αυτών.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...