28 Ιαν 2015

ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΓΝΟΙΑ Ή ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ;

Δυστυχώς, οι ευαίσθητοι άνθρωποι, έρχονται να μαζέψουν τα συντρίμμια που αφήνουν οι ηλίθιοι.

 Η Santonews, πήρε από μια φίλη μήνυμα για τη θανάσιμη ταλαιπωρία μιας κουκουβάγιας από ασυνείδητους ή ηλίθιους κυνηγούς (μήπως είναι απλά βλαμμένοι οπλοφόροι;). Κάποιος χτύπησε μια κουκουβάγια. Πτηνό που δεν είναι βρώσιμο. Που πάντα είχε αξιοσέβαστη θέση στην ελληνκή πανίδα. Που ήταν το σύμβολο της σοφίας και έμβλημα της θεάς Αθηνάς. Αν ο κυνηγός που τη χτύπησε δεν ήξερε πως ήταν κουκουβάγια, τότε είναι απόλυτα κρετίνος και πρέπει να του αφαιρεθούν όχι μόνο το κυνηγετικό όπλο, αλλά ακόμα και τα μαχαιροπήρουνα στο οικογενειακό τραπέζι, επειδή κινδυνεύει να επιχειρήσει να φάει τα αλατοπίπερα και τις χαρτοπετσέτες, αντί για τους λαχανοντολμάδες. Αν το ήξερε και παρ” όλα αυτά το έκανε, τότε είναι εγκληματίας και η θέση του είναι στο εδώλιο ενός δικαστηρίου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

«Το πρωί της Κυριακής 25 Ιανουαρίου είχαμε την τύχη να κρατήσουμε στα χέρια μας μια κουκουβάγια (σπάνιο είδος όπως θα διαπιστώσετε στην φωτογραφία που επισυνάπτουμε). Δυστυχώς η κουκουβάγια ήταν τραυματισμένη και αρκετά ταλαιπωρημένη. Μπήκαμε στη διαδικασία να επικοινωνήσουμε με την φιλοζωική ομάδα Θήρας και μας προέτρεψαν να στείλουμε την Κουκουβάγια στην Πάρο σε ειδικό κέντρο περίθαλψης ζώων για να τη βοηθήσουν.
Αυτό ακριβώς κάναμε (άμεσα) όμως δυστυχώς μας ενημέρωσαν ότι τα νέα για το πτηνό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά καθώς είναι σοβαρά χτυπημένη στο φτερό από κυνηγητικό όπλο και υπάρχουν δυο περιπτώσεις: α) η καλύτερη, να μην ξαναπετάξει, β) η χειρότερη να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.
Άλλη μια περίπτωση που η άγνοια, αλλά πολύ περισσότερο η αδιαφορία κάποιων ανθρώπων οδηγούν στο θάνατο και φυσικά στην εξαφάνιση σπάνια ζώα. Άραγε πως μπορεί να αισθάνεται ο κυνηγός που τραυμάτισε θανάσιμα αυτό το πτηνό βλέποντας τη φωτογραφία που αναρτούμε σήμερα; Η ευαισθησία και Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Λυπούμαστε πολύ και ελπίζουμε αυτή η εικόνα τουλάχιστον να συγκινήσει για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
Υ.Γ. Την κουκουβάγια βρήκε στην αυλή του σπιτιού της η οικογένεια Βιδιάνου Ρούσσου, η οποία μπήκε στη διαδικασία να την περιθάλψει και να την στείλει στο κέντρο περίθαλψης στην Πάρο. Και κάπου εδώ, ταιριάζει απόλυτα η φράση «υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια».
Πηγή : http://www.santonews.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...