31 Ιαν 2015

"Έρχεται αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων"

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος
Ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων όσον αφορά αρμοδιότητες που έχασαν με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", πρόκειται να αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση με τροποποίηση του νόμου, όπως άλλωστε ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα, δήλωσε την Παρασκευή το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος, στην εκπομπή "Θέσεις και Αντιθέσεις" του Μεσόγειος 105,4 και στη Δανάη Μαύρου...Ο κ. Μιχάλης Φραγκίσκος, επισημαίνοντας, ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση στο χωροταξικό του "Καλλικράτη", δήλωσε, ότι με τροποποίηση του νόμου, όπως είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα αποκτήσουν ουσιαστικό-αποφασιστικό ρόλο για τα θέματα που τους αφορούν, ενώ θα διαχειρίζονται από δικό τους προϋπολογισμό ένα μεγάλο μέρος των δαπανών που τις αφορά.

Παράλληλα, ο κ. Φραγκίσκος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι σε απότερο χρονικό διάστημα θα διευθετηθεί το ζήτημα για το φερόμενο χρέος του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έχει καταλογίσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά σε περίοδο διαχείρισης των πρώην δήμων, Νάξου και Δυμαλίας.

Άλλωστε, σχετική δέσμευση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε τη διακυβέρνηση, είχε δώσει προς το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατά τη συζήτηση του θέματος, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Πιο συγκεκριμένα η σχετική δέσμευση του βουλευτή είχε δοθεί μέσω δήλωσής του που μετέφερε -κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε για το θέμα με τον κ. Συρμαλένιο- ο κ. Μιχάλης Φραγκίσκος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη απόφασης να ακολουθήσει τη νομική οδό για το θέμα, αφού δεν αποδέχεται το φερόμενο ως χρέος που έχει καταλογίσει στο δήμο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...