29 Ιαν 2015

Ένας αδιάφθορος υπουργός, ο κ. Νικολούδης, δίνει ελπίδες

Γράφει το ‘ΒΗΜΑ’ (Παπαδάκου Γιάννα, 27/1):
 «..Ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, .. Είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας κατά της Διαφθοράς .. Είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού …Ποτέ δεν δίστασε να πει την αλήθεια … στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ανέφερε πώς κατάφερε να δεσμεύσει τα 200 εκατ. ευρώ των εξοπλιστικών. Για τις προμήθειες των εξοπλιστικών ..τις είχε χαρακτηρίσει «Σόδομα και Γόμορρα». .. μιλώντας για το σκάνδαλο της Proton (σημ.Λασκ. του αρχιεπισκοπικού φίλου κ.Λαυρεντιάδη) είπε ότι «τόσα χρόνια εισαγγελέας δεν είχε ξαναδεί τέτοιο σκάνδαλο…» Δεν δίστασε να πει για τους εγκληματίες των τραπεζών ότι «αυτοί δεν χρησιμοποιούν καλάσνικοφ και μάσκες, αλλά ΜΜΕ..…Είναι αυτός που κάλεσε και ανώτατο κληρικό να τον ελέγξει για τα οικονομικά του. Είναι αυτός που «τσίμπησε» και μητροπολίτες να διακινούν «μαύρα» μέσω λογαριασμών τους…». Τίθεται το ερώτημα τι απέγιναν οι υποθέσεις των μητροπολιτών και των συγγενών τους, που απασχόλησαν το ΣΔΟΕ; Γιατί σταμάτησαν απότομα τα πολυάριθμα συνταρακτικά, εκτεταμένα και πολύ αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, που αποκάλυψαν ένα σκοτεινό κόσμο, πιο μαύρο και από τα ράσα του;
Υπενθυμίζω πως οι Ιεράρχες δεν είναι τόσο αθώοι όσο θέλει να τους εμφανίσει ο νέος Στέλιος Παπαθεμελής, δηλαδή ο δάσκαλος κ.Αμανατίδης, υπεύθυνος εκκλησιαστικών ελιγμών του ΣΥΡΙΖΑ, που ω του θαύματος, εκλέχτηκε πρώτος των πρώτων βουλευτής Θεσσαλονίκης, προφανώς επειδή ο ορθόδοξος θεός τον αντάμειψε για την ευσέβειά του, πιθανότατα μετά από προσευχές του κ.Άνθιμου. Παραθέτω μια σειρά δημοσιευμάτων που προκαλούν ερωτηματικά:
(ΕΘΝΟΣ-2/12/2012): ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΡΑΣΑ. «Το ΣΔΟΕ ‘εξομολογεί’ δέκα ιεράρχες. Νέες αποκαλύψεις για «μαύρο χρήμα» αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ…».
(25/10/2011): «Μητροπολίτες, που συγκαταλέγονται στους πλούσιους Έλληνες, αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο. Και μάλιστα ακριβά.
Μάλιστα θεωρούνται από τους καλύτερους πελάτες μεσιτικών γραφείων, αφού με τις αγορές τους ωθούν τις τιμές προς τα πάνω. Μάλιστα φέρονται να επένδυσαν έως έως και 3 εκατομμύρια λίρες στη στεγαστική αγορά του Λονδίνου.
Το θέμα σχολιάστηκε από αγγλικές εφημερίδες, αφού δημιούργησε εντύπωση. Τραβούν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες για να αποφύγουν την οικονομική αβεβαιότητα και τα αυστηρά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. ..Δεν μπορεί ο λαός να στενάζει και κληρικοί να αγοράζουν πολυτελή διαμερίσματα στο Λονδίνο».
(26|11|2012) «ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ. Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες…».
(ΤΟ ΒΗΜΑ 21/11/2012-Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.): «Ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Πολυτελής κατοικία, παγκάρια, περίεργες κλοπές και καταγγελίες για κακοδιαχείριση..»
(29/11/2012) «Έξαλλος με τον μητροπολίτη Μεσογαίας ο Ιερώνυμος για το ΣΔΟΕ- «Αυτά είναι φανφάρες»…»
«Ζητούν από τον Ιερώνυμο να παρέμβει στο ΣΔΟΕ να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους κροίσους Αρχιερείς..».
«ΣΔΟΕ: Αβάσιμες οι καταγγελίες περί παράνομου πλουτισμού στον κλήρο. Δεν είναι βάσιμες οι καταγγελίες περί παράνομου πλουτισμού προσώπων της εκκλησίας σύμφωνα με τις έως σήμερα έρευνες του ΣΔΟΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος…».
Το πιο απλό ερώτημα που αιωρείται είναι τι εκκλησιαστική ποινή επιβλήθηκε στον ανώνυμο ιερέα του 4ου από τα παραπάνω ρεπορτάζ, που συνελήφθη με τόσο πολύ βρώμικα χέρια; Ασφαλώς δεν είναι το μόνο. Οι ιστορίες αυτές έκλεισαν απότομα και καθόλου πειστικά, αφήνοντας τεράστιες απορίες, αφού οι εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει ονοματεπώνυμα, φωτογραφίες και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που έμειναν αναπάντητα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο νέος υπουργός δεν θα χρησιμεύσει ως άλλοθι του απρόθυμου να συγκρουστεί με τη διαφθορά πρωθυπουργού, πως θα τιμήσει τη θέση του, πέρα από τις αμφίβολες επιθυμίες του κ.Τσίπρα, που δεν μας έχει πείσει για την ειλικρινή πρόθεσή του να φέρει κάθαρση στο δημόσιο βίο. Μήπως η κυβέρνηση προτίθεται να κρυφτεί πίσω από τους ΑΝΕΞΕΛ, που ο δημοσιογράφος της έγκυρης αριστερής ‘Λιμπερασιόν’, ο Γάλλος Ζαν Κατρμέρ περιγράφει ως «ένα δολοπλόκο και ξενοφοβικό μόρφωμα, που υπερασπίζεται την Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι αντισημιτικό, ομοφοβικό, ευρωφοβικό, φιλορωσικό, αντιτουρκικό και πολλά ακόμα που πιθανότατα να ξεχάσαμε στη λίστα».
Ένα συνονθύλευμα για το οποίο η συντηρητική Figaro λέει «το κόμμα Καμμένου, είναι αντίθετο με την πολυπολιτισμικότητα και πολύ κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία».
Δεν θέλω να πιστέψω πως ένας έντιμος υπουργός, πρώην δικαστικός, θα υποκύψει στις πιέσεις ενός πολύ μέτριου πρωθυπουργού ή στο βέτο ενός απερίγραπτου ακροδεξιού κυβερνητικού κόμματος. Μακάρι η συνέχεια να μας αποδείξει κακοπροαίρετους.
Πηγή : https://roides.wordpress.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...