28 Ιαν 2015

«ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ»

Με μια ευγενική, αλλά στο βάθος της «βιτριολική», ανακοίνωση έκλεισε τον προεκλογικό του αγώνα ο Πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιώργος Βακόνδιος. Έχοντας δώσει τη δεύτερη εκλογική του μάχη και με ιδιαίτερη παρουσία στο μεσοδιάστημα στις Κυκλάδες – παρά τη μη εκλογή του- ο κ. Βακόνδιος αφήνει σοβαρές αιχμές για την πρακτική που ακολουθήθηκε από το κόμμα της ΝΔ.
Μάλλον υπονοείται, η τακτική του ισχυρού ανδρός της ΝΔ στις Κυκλάδες κ. Γ. Βρούτση που αντιγράφοντας πρακτικές του παρελθόντος – θύμα των οποίων ήταν κάποτε ο ίδιος- δημιούργησε ένα Tailor Made (κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, δηλαδή) ψηφοδέλτιο, προκειμένου να μην απειληθεί η πρωτοκαθεδρία του στο νομό. Η επόμενη μέρα όμως, έχει δημιουργήσει, ψιθύρους, δυσαρέσκειες και απαρέσκεια σε πολλούς νεοδημοκράτες που θεωρούν πως το κόμμα δεν είναι τιμάριο κανενός.
Ειδικά η φράση «χωρίς τη χρήση παλαιοκομματικών πρακτικών που αγγίζουν τα όρια της ηθικής και της νομιμότητας» που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του κ. Βακόνδιου, μάλλον πρέπει να αποτελέσει θέμα εκτενούς συζήτησης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ

«Αγαπητοί συμπολίτες, οι εκλογές τελείωσαν και η Ελλάδα έχει μια νέα Κυβέρνηση.
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς όσες και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και με κατέταξαν στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και στην πρώτη θέση στη Σύρο.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους τέσσερις εκλεγέντες βουλευτές του νομού Κυκλάδων και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Κυρίως όμως να τους παροτρύνω να είναι διεκδικητικοί σε ότι αφορά τα προβλήματα που άπτονται του νησιώτικου χαρακτήρα του νομού Κυκλάδων.
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία των οικονομικών της χώρας.
Η ανησυχία μου αυτή επιτείνεται παρακολουθώντας τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης και τις πρώτες δηλώσεις των μελών αυτής.
Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει σύντομα στροφή προς τον ρεαλισμό ο οποίος υπαγορεύεται από την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και Νομισματική Ένωση.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Κυκλαδίτες ότι στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο αγωνίστηκα για τις αξίες που πιστεύω, χωρίς ετερόκλητες συμμαχίες, χωρίς ανταγωνιστικές τακτικές, με απόλυτο σεβασμό προς τους υποψήφιους όλων των κομμάτων και κυρίως χωρίς τη χρήση παλαιοκομματικών πρακτικών που αγγίζουν τα όρια της ηθικής και της νομιμότητας.
Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι τα όσα υποσχέθηκα για το νοσοκομείο του νομού μας θα υλοποιηθούν άμεσα.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Γιώργος Βακόνδιος».
Πηγή : http://www.santonews.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...