8 Οκτ 2019

Κίμωλος ....Θρασύδειλοι δολοφονούν με φόλες ανυπεράσπιστα γατάκια

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες και η είδηση από την γειτονική μας Κίμωλο με τις δεκάδες θανατώσεις από δηλητηρίαση με φόλα σε γατάκια του νησιού. Με ανάρτηση στα social media που έκανε ο Yiannis Margetousakis ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολύ σκληρές εικόνες και γίνεται ακόμα πιο σοκαριστικό όταν σκεφτούμε ότι μιλάμε για ένα νησί που δεν ξεπερνάει τους 1000 κατοίκους. Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί το κείμενο και της φωτογραφίες της ανάρτησης: 

 Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

 «ΚΙΜΩΛΟΣ 2019 μ.Χ. Καλησπέρα σε όλους (ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ), προφανώς όλοι έχετε δει ότι τα τελευταία χρόνια κοινοποιώ διαρκώς φωτογραφίες από την Κίμωλο, συνήθως εικόνες από το πανέμορφο χωριό και τις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, προτρέποντας σας να το επισκεφτείτε.

 Πολλοί από εσάς μου έχετε ζητήσει πληροφορίες για το πως θα περάσουν τις διακοπές τους καθώς ξέρουν ότι είμαι ερωτευμένος με τον τόπο (αν και είμαι απλός "επισκέπτης"). 

 Αυτή την φορά είμαι αναγκασμένος να κοινοποιήσω μια διαφορετική αλήθεια, μια αλήθεια που όταν περνάει το καλοκαίρι και χαμηλώνει η φασαρία κάνει την εμφάνιση της (και δεν είναι πρώτη φορά). Θρασύδειλοι δολοφονούν με φόλες ανυπεράσπιστα γατάκια (τουλάχιστον 25 σήμερα) όπως πληροφορήθηκα από δημοσίευση του φίλου Νικος Τσακωνας, γατάκια που με προσωπικό κόπο, χρόνο και έξοδα εμείς και αρκετοί ακόμα ταΐζουμε όλο το καλοκαίρι είναι νεκρά. 

 Καλώ προσωπικά τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνος Βεντούρης να πάρει θέση επί του θέματος, ο δήμος είναι αρμόδιος σύμφωνα με το Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ Α’15/02.02.12) και να κινήσει της απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπονται για την στείρωση, σίτιση και προστασία αυτών. Αν ο δήμος δεν πάρει άμεσα θέση και δεν αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις θα κινήσουμε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. είναι η πρώτη φορά που σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε κάτι που ανεβάζω στο Internet... 

 Υ.Γ. η αριστερή φωτογραφία είναι από το καλοκαίρι, μερικά από τα γατάκια πλέον δεν είναι ζωντανά, οι υπόλοιπες είναι το κατόρθωμα σας μικρόψυχα ανθρωπάκια.» 

 Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 

 «Δυστυχώς καταφέραμε και γίναμε viral, σε περίπου 12 ώρες έχουμε 500 κοινοποιήσεις, αμέτρητα προσωπικά μηνύματα υποστήριξης και χιλιάδες ζευγάρια μάτια έχουν δει τα χάλια μας. Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση στην προβολή του προβλήματος, προβλήματος που μόνο με την συνεργασία του δήμου Κιμώλου μπορεί να λυθεί. Προφανώς και η χθεσινή δημοσίευση είναι μόνο η αρχή, από χθες έχουμε την στήριξη φιλοζωικών οργανώσεων καθώς και μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που θέλουν το θέμα να πάρει μεγαλύτερη έκταση. 

 Σε πρώτη φάση καλό θα είναι να περιμένουμε και την επίσημη θέση του Δημάρχου γιατί από ανεπίσημη πληροφορία που έχω έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις για στείρωση και ελέγχου του πληθυσμού (ελπίζω όχι με φόλες). Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, τους δράστες τους ξέρετε (ξέρετε εσείς), ξέρετε την υποχρέωση που έχει ο δήμος απέναντι στα αδέσποτα... τουλάχιστον το χθεσινό περιστατικό ας είναι η αφορμή να σταματήσει αυτό το αίσχος.

 Κάντε το αυτονόητο, σταματήστε να ντροπιάζετε μια ολόκληρη κοινωνία για 3-4 άτομα (δίποδα), Κωνσταντίνος Βεντούρης είμαστε μαζί σου, δεν είμαστε "στην απέναντι όχθη" (όπως μου είπαν κάτι πουλάκια) θα είμαι μαζί σου και κάθε σωστή κίνηση (και δεν είναι λίγες αυτές)... απλά "κάνε το αυτονόητο".

 Και θα κλείσω με μια θερμή παράκληση σε ένα φίλο, φίλε Marinakis Fotis και Κιμωλίστες- Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου, θαυμάζουμε χρόνια τις δράσεις σας πάρτε επιτέλους θέση και σε αυτό το θέμα, πρέπει να ξέρουμε αν είστε μαζί μας. Υ..Γ. όποιος έχει έστω και την παραμικρή πληροφορία ή υποψία για τον δράστη μπορεί να μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα.» 

 Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 

 «Ακόμα καμία επίσημη αντίδραση... Καμία αντίδραση από τους ανθρώπους του δήμου Κιμώλου, αν και με ξέρουν προσωπικά δεν μπηκαν στον κοπο να παρουν θεση στον χαμό που έχει δημιουργηθεί (800+ κοινοποιήσεις σε λιγότερο από δύο 24ώρα). 

 Πραγματικα δεν καταλαβαίνω γιατί απλά (που δεν φτάνει προφανώς) δεν έχουν καταδικάσει το περιστατικό, θα μπορούσαν μου στειλουν ένα μήνυμα, να με καλέσουν στο τηλέφωνο ρε αδερφέ να βρούμε μια λύση. Το προχθεσινό περιστατικό με την "γενοκτονία", προφανώς και δεν είναι "μεμονωμένο", αυτά είχε γράψει το Πάσχα η ιατρός του κέντρου υγείας Κιμώλου.» 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...