22 Μαρ 2020

Σέριφος..Στήριξη της επιχειρηματικότητας για ομαλή λειτουργία της αγοράς σε περιπτώσεις Δήμων όπως ο δικός μας

Παράλληλα με την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό του covid-19 και την άμεση λήψη μέτρων στήριξης και πρόληψης για την υγεία των πολιτών στο σύνολο τους και ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων ,σε δεύτερη φάση δημιουργείται η ταυτόχρονη ανάγκη για την παράλληλη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς καθώς σε περιπτώσεις Δήμων όπως ο δικός μας ,τα πλήγματα ειδικά στον τομέα δραστηριότητας HORECA προβλέπονται μεγαλύτερα από κάθε αναμενόμενο σενάριο έως τώρα.

 Ως εκ τούτου και μετά από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 68/20/3/20 και στηριζόμενοι ειδικότερα στις δυνατότητες που μας δίνει το άρθρο 37 και οι παραγραφοι 8 και 9 αυτού ,μετά από διερεύνηση του αριθμού των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στις αναφερθείσες συνθήκες προτείνουμε όπως και αυτά αναφέρουν : 

-Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. 
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

 -Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...