17 Μαρ 2020

Η Eλληνίδα γιατρός Άντζελα Κακκάβα γράφει στον πρωθυπουργό

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν μία θανάσιμη απειλή χωρίς τις ειδικές μάσκες FFp3, FFp2, τα ειδικά γυαλιά, την στολή

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Είμαι οδοντίατρος, ο σύζυγός μου είναι γιατρός όπως και ο αδελφός μου και η σύζυγός του. 

 Παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και παρότι δεν είμαι ειδικός, βλέποντας τον κίνδυνο να καταλήξει η κατάσταση με την πανδημία σε πραγματικό εφιάλτη, θα ήθελα να σας θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα: 

 1) Γιατί δεν θωρακίζετε με τον κατάλληλο εξοπλισμό όλο το προσωπικό των νοσοκομείων; 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν μία θανάσιμη απειλή χωρίς τις ειδικές μάσκες FFp3, FFp2, τα ειδικά γυαλιά, την στολή. Δίνουν κάθε μέρα αγώνα με αυταπάρνηση και έχουν και αυτοί οικογένειες. Υπάρχει στα νοσοκομεία έλλειψη ακόμη και σε απλές μάσκες. 

Αντί να υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και η διαρκής συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, παρατηρούμε συνεχώς νοσοκομεία να βγαίνουν από εφημερίες λόγω διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού και γιατροί και νοσηλευτές να μπαίνουν σε καραντίνα.

 Τι θα γίνει στην περίοδο της έξαρσης; 

Δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για χειροκρότημα. Είναι για σωστή οργάνωση, στελέχωση με προσωπικό, παροχή κατάλληλου εξοπλισμού και προστασία. 

Το χειροκρότημα ας μείνει για το τέλος αυτής της περιπέτειας. 

 2) Γιατί δεν αναδιοργανώνετε την λειτουργία της γραμμής ΕΟΔΥ; Από πάρα πολλές αναφορές, είναι σαφές ότι η γραμμή ΕΟΔΥ δυσλειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, με αποτέλεσμα ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί που απευθύνονται για οδηγίες να μπορούν να πάρουν απαντήσεις και κατευθυντήριες γραμμές. 

Είναι τραγικό αλλά αληθινό. 

 3) Γιατί δεν ακολουθούμε το θετικό πρότυπο της Σιγκαπούρης, στο οποίο η ίδια η πολιτεία μέσω του στρατού κατασκεύασε υφασμάτινες μάσκες για όλους, ώστε πάσχοντες και μη να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, γυαλιά και γάντια στις αναγκαίες εξόδους τους; 

Εδώ, ίσως θα μπορούσε να γίνει μέσω βιοτεχνιών. Ακόμη, θα πρέπει να ξεκινήσει μία καμπάνια, ώστε όσοι μπορούν να κατασκευάσουν και μόνοι τους. Εύχομαι ολόψυχα να υπάρξει η ευνοϊκότερη εξέλιξη.

 Με εκτίμηση Άντζελα Κακκάβα 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...